Konzervatív, kemény és szabadszájú írások

Károly szerint a világ

Károly szerint a világ

Bajnai, MSZP: pofára esés. Nem kicsit! Nagyon!

2013. március 25. - A világ szerintem

Úgy tűnik, hiába a nagy plakátkampány, hiába az idecibált román miniszterelnök, hiába a nagy aktivista szervezés, pofára esés lett a vége. Nem kicsit! Nagyon!

Miközben a forint megrogyott, a benzinár emelkedett, az ellenzék pedig a rezsicsökkentéseket igyekszik szapulni, az emberek elmentek, és ahol lehetett, a Fideszre szavaztak. Messze a legtöbben. 

Szentendre

Szentendre a szociknak fáj nagyon. A korábbi képviselő halála miatt egy lakótelepi körzetben tartottak időközi választást. Az MSZP semmit sem bízott a véletlenre, az egykori helyi polgármestert indították, gondolván, őt mindenki ismeri. És mentek, és mentek, és mentek. Becsöngettek mindenhova, nem egyszer, nem kétszer. Szórólapoztak, akcióztak. A Fidesz szinte észrevétlen volt, csöndes, nyugodt, visszafogott kampányt folytatott. Majd jött a választás napja és meggyőző fölénnyel nyert a fideszes jelölt.

Milyen lehet most a bukott szoci jelöltnek? Egykor nagyhatalmú polgármester volt, most pedig a lakótelepek népe is azt üzente, hogy nem kér többet belőle. Nem hogy polgármesterként nem kérnek belőle, de még képviselőként sem. Sehogy. Egy letűnt kor, egy letűnt párt, letűnt embere - üzenték a szentendrei szavazók. Pedig megpróbáltak mindent. Ordenáré módon szidták a mostani polgármestert, szajkózva, hogy a városépítő beruházásokkal eladósította az önkormányzatot, és bla, bla, bla... De az emberek a szemüknek és a tényeknek hittek, nem a szocik ideológiai éleslátásának.

Nem mellékesen nagyot bukott a civil szervezetnek álcázott helyi szdsz, a TESZ nevű "közhasznú" (?) egyesület is. Siralmasan lemaradva végeztek a sokadik helyen, pedig azt hitték, nagyágyút indítanak. Hát lehet, de ez az ágyú visszafelé sült el.

Dunakeszi

Dunakeszin kicsit más volt a helyzet. Bár most fideszes a vezetés, sohasem volt igazán jobbos város, így a Bajnai féle bagázs úgy gondolta, itt lehet esély. Mivel a szociknak korábban volt ahol bejött, ezért ellopva a taktikát, egy függetlennek hazudott jelölt mögé sorakoztak föl támogatásilag. Mivel volt szoci jelölt is, ezért elsősorban őt tartották ellenfélnek, arra gondolva, hogy a világszerte gyalázott Fidesz úgyse rúg labdába. Ahogy közeledett a választás, úgy tették egyre gusztustalanabb eszközökkel csatatérré a kisvárost. Majd eljött a választás napja, és óriási fölénnyel nyert a fiatal fideszes jelölt. Egymaga több mint kétszer annyi szavazatot kapott, mint a második helyen végzett bajnais álfüggetlen. Még az index is azt volt kénytelen leírni, hogy együtt sem ment volna. Ugyanis az E2014 és az MSZP együtt sem tudott annyi szavazatot szerezni, mint a fidesz.

És hogy teljes legyen a baloldal önlejáratása, a csúnyán lemaradó "független" Együtt2014-es jelöltet Bajnai úgy ünnepelte, mintha győzött volna. Bajnai tehát eljutott odáig, hogy már a pofára esését is ünnepli... Önmagát akarja becsapni ilyenkor vagy csak a szimpatizánsait? Persze lehet, hogy a baloldali pozícióharc során - úgy érzi - ezzel győzelmet aratott a szocik fölött. Hát lehet... de mire megy vele? Csapata, jelöltjei, szervezetei, a választáshoz szükséges infrastruktúrája sehol sincs, és egy bukás, bármit is hazudik róla Bajnai, nem segít elhitetni az emberekkel, hogy érdemes időt, energiát, pénzt beléjük ölni...

Tiszabő

Tiszabőn tisztább volt a helyzet. Voltak független polgármester jelöltek, meg volt a Fideszes. A szocik és Bajnai csürhéje el sem mertek indulni. Itt is győzött végül a kormánypárti jelölt. Arányaiban az előzőkhöz képest nem túl sokkal nyert, de nem is hajszálon múlott. Ráadásul ebben a faluban 88 százalékos volt a részvétel! Több, mint ezer ember szavazott! Tehát nem lehet azt mondani, hogy alacsony részvétel miatt nem mérvadó a választás.

A közvéleménykutatások tehát nem csaltak. A Fidesz-KDNP bő egy évvel a választások előtt magabiztosan vezet. A baloldal tovább marakodik. A Jobbikra szót sem kell vesztegetni, hiszen ahol elindultak, a futottak még kategóriába tartoztak. És ezek így is vannak jól...

A bejegyzés trackback címe:

https://karolyvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr915170077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása