Konzervatív, kemény és szabadszájú írások

Károly szerint a világ

Károly szerint a világ

Három hülye! Három hülye!

2014. augusztus 12. - A világ szerintem

Nem, ezúttal sem a bírókról van szó. A három idióta szerepét ismét a három „baloldali” párt játssza, ezúttal a nagy budapesti politikai arénában. Ami ostobaságot csak lehet, mindent elkövettek az elmúlt hetekben, hónapokban… Így aztán már egészen biztos, hogy Budapest nem fog ismét vörös rongyokba öltözni.

haromhulye.jpg

A legfrissebb - bár ismervén őket, korántsem biztos, hogy végleges - hír szerint, összeomlott a Nagy Budapesti Baloldali Összefogás. Pestiesen szólva összefosás lett belőle. Leginkább a szocik csinálták össze magukat attól, hogy a kerületek többségében akár teljesen kiszorulhatnak a képviselőtestületből. Mondjuk, jól érzékelték a veszélyt, hiszen elég a legfrissebb közvéleménykutatási adatokat megnézni. Jól látszik, hogy a szocik egymaguk mindenhol el tudják érni, hogy legalább listás helyeik, helyük legyen. Ez önmagában a másik két baloldali pártnak messze nem evidens, hiszen se elég jelöltjük, se elég talpasuk, se pénzük.

A legmacerásabb kampány ugyanis az önkormányzati, ahol központi vagy városi kommunikációval nem lehet valódi eredményeket elérni. Emberek tömkelege kell. Jelöltek és talpasok. Ilyenekből pedig még mindig az mszp áll messze a legjobban. És mivel mindenhol ott vannak még egyelőre Budapesten, ők tudnak leginkább pénzt szerezni a saját kis helyi kampányaikra.

Valószínűleg érzékelte mindezt a másik két pártocska, ezért igyekeztek a szocik májusi vereségét, majd a budapesti szervezet válságát kihasználva olyan megállapodást lenyomni a szocik torkán, amelyben megszereztek volna minden olyan jelölti pozíciót, amelyre van emberük és a maradékot nagy kegyesen meghagyták volna a szociknak. Csak épp túl mohók voltak. A nem is titkolt céljuk az volt, hogy a kerületi önkormányzatok többségéből kiszorítva végleg a maguk 3-6 százalékos szintjére rángassák le a szocikat.

Ami döbbenet, hogy az újdonsült fővárosi szoci vezetés ehhez asszisztált. A sok botrányból kilábalni képtelen, a politikai alkukban járatlan kunhalmi ágicán egyszerűen átgázolt fletó rohamosztaga és a megélhetésért aggódó együtt-pm-es politikai prostituáltak gyülekezete.

Régi jó szadeszes hagyományaik szerint a médiát fölhasználva űzték-hajtották a szocikat, zsaroltak és vásároltak… De a végén most pofára estek. Na, ez nem várt fordulat volt számukra. Így viszont most a fölülről erőszakolt, számukra kedvező megoldás helyett, mind a 23 kerületben elő kell állniuk jelöltekkel, talpasokkal és kampánypénzzel. Lesz bajuk belőle elég, ha kiderül, hogy se ez, az nincs. Így aztán a vége persze az lesz, hogy belemennek ők helyben sokkal rosszabb alkukba is, mint ami miatt most borult a hárompárti megállapodásuk.

Az együtt-pm és a dk a lényeget elbukták, nem tudják most megsemmisíteni a szocikat Budapesten teljesen. Így mostantól fogva az kerül előtérbe, hogy lehetőleg minél több pénzéhes emberüket benyomhassák egy-egy képviselőtestületi helyre… A szocik meg? Lassan, de biztosan szorulnak vissza Budapesten is, de október 12-e után nekik is lesz egy pont olyan ócska és semmit sem érő hivatkozási alapjuk, hogy ők a baloldal vezetője ereje, mint amilyen ostoba és ócska hivatkozási alap a másik kettő számára a májusi EP választás fővárosi eredménye.

A „szűkülő” tortán összeveszett a három hülye, így hál Istennek Tarlós István és a kerületi fideszes vezetők többsége nyugodtan készülhet a választásra, Budapest nem fog ismét vörös rongyokba öltözni…

A bejegyzés trackback címe:

https://karolyvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr306598105

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.08.13. 10:46:18

Olyan, mintha az ellenzék működését személyesen Habony Árpád irányítaná.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.13. 12:22:05

@bölcsészmérnök: ha a működésüket nem is, de a tárgyalásaikat valószínűleg.

Kan Csóka 2014.08.13. 12:54:45

Szűnjön meg végre a kibaszott barom MASZOP és legyen valami új a világban !

♔bаtyu♔ 2014.08.13. 13:02:57

4 év alatt több történt Bp-n mint azelőtt 20 év alatt. Csak egy "apróság", újra van BKV hajó, amit a ballibsik elsők között szüntettek meg, merthogy ott a metró.

Ráadásul 4 év alatt a bérlet ár nem emelkedett, hanem csökkent, miközben a BKV bevétele nőtt.

Ballibsinek itt akkor sem lenne esélye, ha maga lenne a Télapó.

braue 2014.08.13. 13:48:16

Ha ez a káderfelhozatala a baloldalnak, akkor a Fidesz még tíz év múlva is röhögve nyer.

Zöldpardon 2014.08.13. 13:53:28

Vagy megzsarolta, vagy megvette Orbán az ellenzéket!
Más magyarázat nem létezik!

♔bаtyu♔ 2014.08.13. 13:56:27

@braue: Egyetlen egy ballibsi politikus nem említette, hogy milyen változást szeretnének.

Ilyen baromságokkal jönnek, hogy "visszafoglaljuk Budapestet", vagy hogy Tarlós és Orbán diktátor és nem demokrata. Némelyik ostoba antiszemitizmust vizionál, holott Tarlós és Orbán aztán tényleg nagyon becsületesen nyalja a zsidók seggét.

♔bаtyu♔ 2014.08.13. 13:58:01

@Zöldpardon: Azért szétnéznék most Bp-en és vissza idézném mi volt ott még 4 éve.

Azért Tarlósnak nem lenne sok esélye, ha nem teljesített volna a 4 év alatt.

Jolka40 2014.08.13. 14:07:45

De szép is lesz a narancssárga rongyokba öltözött Budapest!

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.13. 14:35:51

Előre tudják, veszteni fognak. A vita lényege: legyen kit hibáztatni a vereség után. Az Együtt szerint az MSZP lesz a hibás, az MSZP szerint az EGyütt, a DK szerint meg az Együtt és az MSZP.

xclusiv 2014.08.13. 22:29:20

@♔bаtyu♔: "4 év alatt több történt Bp-n mint azelőtt 20 év alatt."

Ez konkrétan hazugság.

"Csak egy "apróság", újra van BKV hajó, amit a ballibsik elsők között szüntettek meg, merthogy ott a metró."

Tényleg apróság, és valójában nincs sok köze a tömegközlekedéshez, leginkább turisztikai ingyombingyom. Annak persze nem rossz.
Viszont ha piaci alapon annyira nagy buli lenne, akkor valszeg mások is csinálnák, lásd még a városnéző buszokat. Amúgy érdekelne, hogy ez is csak a pénzemet viszi-e...

"Ráadásul 4 év alatt a bérlet ár nem emelkedett, hanem csökkent, miközben a BKV bevétele nőtt."

Unortodox módon csökkent, 9800 Ft-ról lecsökkent egészen 10500-ra...
A BKV bevételét meg inkább hagyjuk...

"Ballibsinek itt akkor sem lenne esélye, ha maga lenne a Télapó."

tapló pistának se lenne sok, ha nem szavazna rá a sok agyhalott narancskommer...

xclusiv 2014.08.13. 22:38:17

Amúgy kedves blogger: szerintem tévedésben élsz, Az önkormányzósági választás se nagyon szól másról, mint a parlamenti. A választó ugyanúgy egy pártra fogja behúzni az X-et, vagy inkább egy párt ellen. A talpasok meg egyebek messze túlértékeltek.

A post nagy része meg nettó hazugság, az EU választáson mind az együtt, mind a dk verte a szocikat budapesten, nem is kevéssel. Vagyis Budapesten az mszp inkább csak pártocska, mint a másik kettő.
Szóval inkább a szocik akartak többet, mint ami járna nekik. Sokkal többet. És ezzel elérték azt, hogy lófaszt se kap majd senki, mert a fidesz nyeri meg ezt is. Van egy olyan érzésem, hogy a 13-ban is fideszes pógi lesz...
süti beállítások módosítása