Konzervatív, kemény és szabadszájú írások

Károly szerint a világ

Károly szerint a világ

Mesterházy már nyilvánosan beismerte az április 6-i vereséget

2014. január 29. - A világ szerintem

Attila beismerte: ezt elvesztettük elvtársak. 2010 után újabb bukás jön 2014-ben. Ha azonban elegendő orbángyűlölőt el tudnak hajtani a szavazásra, talán az újabb kétharmadot megakadályozhatják. Ehhez persze töményen és gátlástalanul kell orbánozni. Más fegyver nincs.

attikaföladta.jpg

Alapvetően nem az akasztásos botrány (Mesterházy a klasszikus baloldali úton: akasztatna!) és még csak nem is az volt a legszomorúbb az MSZP hétvégi kongresszuságban, hogy Kelet és Nyugat is leírta őket (távirisi kányec!), hanem annak a szánalmas beismerése, hogy ők maguk sem bíznak már a győzelemben, pusztán a fizetett parlamenti helyekért harcolnak. Hogy néhánnyal több jusson, mint amennyi most kinéz nekik.

Mesterházy beszéde és a kongresszus egész üzenete annyi volt, hogy: „aki utálja a zOrbánt, az jöjjön és szavazzon ránk! Hogy miért? Mert mi is utáljuk a zOrbánt!” És persze leginkább azért, mert ezért még parlamenti fizetés is jár.

Adott egy választásra készülő párt(szövetség), amelyik – legalábbis verbálisan – le akarja váltani a regnáló kormányt, de az összes mértékadó közvéleménykutatás szerint jelentős a hátránya. Ehhez képest semmiféle programot nem nyújt, a bizonytalan szavazóknak semmit sem ígér. Magyarán meg sem próbálja megszólítani azt a réteget, amelyből – elvileg – plusz szavazatot remélhet. Akit ugyanis a puszta zOrbánozással már meg lehetett fogni, az már mind ott van.

A többieknek meg kellene valami! Valami, ami hihető. Valami program, hogy melyik rétegnek mit és hogyan akarnának adni. Hogy milyen válaszaik vannak az ország  általuk vélt problémáira.  Az 50 ezres alapjövedelem jól láthatóan nem jött be, még a – megalázó szoci módszerrel - megcélzott cigánytársadalom se nagyon harapott rá. Így aztán szép lassan ki is írták a forgatókönyvből. És ami maradt az a szánalmas zOrbánozás. Ez pedig nem hoz új szavazókat, maximum arra elég, hogy a gyűlöletet szinten tartva, szavazni vigye a törzsgárdát. Kérdés persze, hogy ez legalább arra elég lesz-e, hogy ne legyen újabb kétharmad. Látva az LMP gyors erősödését, ebben sem lehet biztos a baloldalnak mondott politikai panoptikum. Még a kis pártok is erőltetik magukat, még akkor is, ha nyilvánvalóan nem kerülhetnek kormányra. Még akkor is próbálnak olyan programpontokat megfogalmazni, amelyek valós szavazatokat hozhatnak. A böszmesterházy gordon által vezetett böszmefogás nevű horda még erre sem vette a fáradságot.

Zárójelben jegyzem meg, annyira szedett –vedett a társaság, hogy nehéz is lenne az egy közös nevezőn, a féktelen orbángyűlöleleten kívül, bármi más közös pontot találniuk.  Bármi olyat, amelyet mindegyikőjük legalább hihetően tud ígérni. Lehet, hogy nem is találtak ilyen programot, hát nem is erőlködtek vele.

A zOrbánozásból fulladó akasztós kongresszus másik üzenete pedig az, hogy a háttérben tényleg átvette a vezénylő ostort fletó. Az ő taktikája egy az egyben a zsigeri orbángyűlöleltre építő kampány. ezt tette teljesen magáévá mesterházy, bajnai, fodor és a politikai prostituáltak leggázosabb szekciója az unicumos  jávor-karácsony duó.

Mivel tehát meg sem próbálnak plusz szavazatokat szerezni, pusztán a saját – jelentős számbeli hátrányban lévő – tábor szavazó urnákhoz terelése a cél, a baloldal beismerte, hogy már elveszítette az április 6-i választást. A kérdés már csak a vereség nagysága.

A bejegyzés trackback címe:

https://karolyvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr625788514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovi1970 (törölt) 2014.01.29. 17:16:00

Közvélemény kutatás szerint sokaknak nem tetszik az összefogás.

A pártok népszerűsége a biztos szavazók között:
Fidesz-KDNP: 51%
Összefosás: 28%
Jobbik: 14%
LMP: 6%
egyéb pártok: 1%

kovi1970 (törölt) 2014.01.29. 18:14:48

Gyurcsány többet visz, mint amennyit hoz. Ezt mutatja a közvélemény kutatás. Tudja ezt az MSZP is, nem véletlenül szorították ki Ferit a pártból. Érthetetlen, hogy miért fognak vele össze ismét.

2014.01.29. 18:46:49

@kovi1970: Gyurcsány nem akar börtönbe menni, tehát kell neki a mentelmi jog. Úgy néz ki, hogy a pártpénzekkel sikeresen zsarolta az MSZP-t.
nol.hu/belfold/gyurcsany__jelentsenek_fol_?ref=sso

strucckakas 2014.01.29. 20:15:13

Szánalmas amit ez a bal..sz csoport összehozott. Legalább próbálkoznának valamilyen új arcokkal, de nem, ugyanaz a bagázs vágyik vissza a hatalomba ill. a pénzbe...
De ezzel a Qrcsány remixszel, kinyírták magukat végleg!

hansoloo 2014.01.30. 12:25:40

@kovi1970:
heller ágnes és a többi remek liberális értelmiségi (LOL) rápirított ateszre. demokraták, érted.

Az eltévedt lovas 2014.01.30. 18:55:07

Összefogtak végre a prolibarát milliárdosok.
Szavazzatok rájuk, megérdemelnek még egy esélyt!

nookedli 2014.02.01. 20:16:34

Több kérdés is felmerül bennem. Először is, a furcsa, hogy a biztos szavazók 51%-ának jó volt az elmúlt 4 év? Ennyire nem olvasnak utána, mi folyt az országban? Nem tudják, hogy a fidesz balliberális pártként indult, csak kinevezték magukat jobbközép pártnak? Nem tudják, hogy az eu parlamentben 1 fideszes képviselő sem állt ki a magyarok mellett sohasem? Mindenki vak, hogy nem látják, hogy Felcsút lett Magyarország új fővárosa? Nem látják, hogy mennyi fidesz közeli milliárdos lett hirtelen? Igaz, hogy nem szabad a komcsikat és libsiket visszaszavazni, de van más választás, van még néhány párt. Van olyan is aki ténylegesen a magyar érdekeket képviseli. Ennyire megeszi mindenki a média hazugságait? Ennyire sok a vak és buta ember?

Kámasuka 2014.02.03. 01:10:57

@nookedli: Bazmeg te abból tudod meg mi folyt a zországban, hogy mit olvastál?

Gratulálok.
süti beállítások módosítása