Konzervatív, kemény és szabadszájú írások

Károly szerint a világ

Károly szerint a világ

A Balek

2014. augusztus 13. - A világ szerintem

Nagyon úgy tűnik, hogy maguk a nagy összefogók sem gondolták komolyan, hogy bármi is lehet a nagy budapesti összefogásukból. Minden bizonnyal ezért sikerült csak hosszas keresés után találniuk egy igazi balekot, aki büszkén és ostobán vállalta a pofozógép szerepét Tarlós Istvánnal szemben. Mondjuk falusnak legalább annyi esze van, hogy mostanra rádöbbent: ócska színjáték volt az egész, harmadrangú ripacsok csőbe húzták.

balek2.jpg

Sokak meglepetésére csak egy igazi nímandot tudott hosszas vajúdás után közös főpolgármesterjelöltként kiállítani a három hülye, egymással élethalálharcot vívó, baloldalinak hazudott pártocska. Meglepetés volt, hiszen azt kommunikálták, hogy az áprilisi és a májusi eredmények szerint reális esélyük van Tarlós István leváltására.

Mostanra kiderült, elemzések ide vagy oda, ők tisztában voltak azzal, hogy számukra sem összefogva, sem egyedül, Tarlós nem verhető. Ennek tükrében nem csoda, hogy semelyik neves vagy hírhedt politikai figurájuk nem vállalta a jelölést, az egyetlen szánalmasan vergődő horváth csaba kivételével.

Be is indult a casting, de ezúttal sem alkalmas jelöltet, hanem egy mindhármójuk számára elfogadható balekot kerestek, aki ráadásul hajlandó eljátszani a rá osztott szerepet. Magyarán annyira ostoba, hogy azt sem veszi észre, hogy balek. Végül két ilyen idiótát is sikerült találni. Az egyik a magyar balliberális irányultságú „színművészet” jelenlegi színvonalát jól jellemző „színész”. A másik pedig a kádári szocializmus tökéletes terméke, az arctalan, agyatlan, szürke, szervilis senkiházi, akinek azért löknek valami posztot, mert önhittségében annyira ostoba, hogy ha fontosnak érezheti magát, akkor gátlás nélkül bevállal mindent és így el lehet vele vitetni a balhét… Természetesen őreá esett a választás. Nem mellékesen azért is, mert bár a választáson nincs reális esély nyerni, de mi van, ha a választás előtt Tarlóst „elüti a villamos”? Ebben a tragikus esetben akár főpolgármester is lehetne falus, de nyugtalankodni nem kellene miatta: kesztyűbábként tudnák irányítani.

Kijelölték tehát, a szocik torkán nagy nehezen lenyomták, kilökték a nyilvánosság és ezzel magára is hagyták. Kampánycsapat? Pénz, paripa, fegyver? Ugyan… Majd facebookozik meg a média ír róla! Elég az, hiszen úgysem nyerni választották ki.

A három hülye, az mszp, a dk és az együtt-pm meg elvonult egyezkedni azokon a morzsákon, amit a még megmaradt párszázezer mérhetetlenül ostoba fővárosi választó juttathat nekik október 12-én. Azon néhány tucat, tiszteletdíjjal járó kerületi képviselői helyen. Igen, ezeken marakodott össze a három hülye. Idáig süllyedtek. És mivel még ebben sem tudtak megegyezni, szétestek és most egymás ellen harcolva próbálják meg zsákmányolni ezeket a helyeket.

Szerencsétlen falus meg ott áll és fogalma sincs, hogy most akkor mi van… Annyira magára hagyták, hogy még egy alapfokú politikai érzékkel rendelkező sajtóst sem adtak mellé, aki megóvhatta volna attól, hogy a baráti 168 órának tökéletes önlejárató baromságokat mondjon.

A szerencsétlen nyomorultat valaki azonban felvilágosíthatta, hogy annál is nagyobb balekká lett a meg nem állapodás után, mint amire eredetileg kiválasztották. És most próbál, életében talán először, önállóan gondolkodni és a szerint cselekedni. Ennyi tellett tőle:  „Továbbra is csak úgy vállalom a megmérettetést, ha mindhárom párt közösen jelöl, együtt támogat engem.”

Ennyi. Még mindig másokra vár, még mindig képtelen az önállóság minimumára, még mindig képtelen gondolkodni és cselekedni. Annyi vér sincs a pucájában, hogy kiálljon és kimondja: „vagy összefogtok, vagy felejtsetek el!”

Hiába no: aki baleknak születik, az is marad!

A bejegyzés trackback címe:

https://karolyvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr126600441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása