Konzervatív, kemény és szabadszájú írások

Károly szerint a világ

Károly szerint a világ

A szocik újabb nagy pofonra készülnek!

2013. szeptember 10. - A világ szerintem

Ma megalázó módon mutattak ajtót a szocik annak a három törpepártnak, amellyel egy ideig zsarolni akarták bajnaiékat. Merthogy amikor mesterházy rárúgta a tárgyalóasztalt bajnaira, akkor azt találta mondani, hogy az együtt2014 helyett fletó, fodor és schmuck pártjával akarnak megegyezni és választási szövetségre lépni.Mára persze kiderült, hogy mint oly sok minden, ez se volt más, mint „csel”. Magyarán jó szokásukhoz híven hazudtak reggel, éjjel, meg este.  Nem sokkal később ugyanis egy üveg borért cserébe mesterházy behódolni látszott bajnainak, ma pedig megalázó módon zavarták el ezt a három pártvezetőt, akikkel nem is oly régen még mindenképpen szövetkezni akartak. Hát „nagy stratégák…”

pofon.jpg

De miért is történik mindez? Két lehetséges verzió van.

Az első: annyira biztosak a győzelmükben, hogy nem akarnak osztozni a koncon fletóval, fodorral és schmuckal. Na, ez kevéssé valószínű verzió…

A második: a szocik egyelőre újabb vereségre készülnek, és ezért eszük ágában sincs a még megmenthető parlamenti helyeket odaadni a három törpe vezetőjének és táskacipelőiknek.  Na, ez tűnik a valószínűbb verziónak.

Jól látszott, hogy a szocik bajnaival sem akartak nagyon megegyezni, de a körülmények rákényszerítették mesterházyt egy látszat egyezségre. Egy olyanra, amelyet még meg tud indokolni az elvtársak előtt. „Elvtársak! Kénytelen voltunk ezt a megállapodást aláírni bajnaival, mert az egymással való veszekedés már komolyan veszélyeztette az eddig pozícióinkat is a választóknál. És a nyugati barátaink is ezt várják el a támogatásért cserébe. Máshonnan nem lesz pénzünk a kampányra, mert a multikat úgy kivérezteti Orbán, hogy ha mernének se tudnak adni pénzt a kampányunkra. Egyszóval kellett valamiféle megállapodás bajnaiékkal, de ne aggódjatok, a listák összeállításánál nagyon kemények leszünk. Ha nem lesz esély a győzelemre, végül kidobjuk őket is és egyedül indulunk. A mi hátunkon többet ne jussanak jól fizető parlamenti helyekhez mások” – indokolja majd mesterházy emígyen a megállapodást.

Bajnai pedig létfontosságú időt nyert a megállapodással, egyelőre nem kapcsolták le a lélegeztetőgépről. Még elhitetheti néhol, hogy majd „a győzelem után”, lehet ő még bandafőnök…

Külön-külön, de majd mégis együtt?

Így aztán mind az öt párt külön-külön próbál szavazókat gyűjteni és majd tavasszal megnézik, hogy ki mire jutott. Kényelmes helyzetben egyedül a szocik vannak. A készülő újabb választási pofon se lehet akkora, hogy a szűkebb szoci sleppnek ne jusson parlamenti fizetés.

Bajnaiék egyelőre még a küszöb felett vannak, de hátra nem dőlhetnek nyugodtan. Ha nem sikerül jövőre kormányváltó közhangulatot teremteni, akkor könnyen elkedvetlenedhet illetve elpártolhat a szavazóik egy része és akkor máris kétséges az öt százalék, hát még a tíz. És ha a szocik a már említett módon reménytelennek ítélik a győzelmet, könnyen fölrúghatják majd a már megkötött megállapodást bajnaiékkal, ami ismét csak kétségessé tenné a bejutást. Persze szabhatnak olyan megalázó feltételeket is a listaállításnál, amely gyakorlatban bajnai és néhány bűntársa megélhetését biztosítja, de az együtt2014 végét jelenti.

A most kirúgott törpepártoknak csak akkor lesz bármi esélyük, ha a szocik előtt jövő tavasszal fölcsillan a győzelem reménye. Ha úgy ítélik meg, hogy a törpepártok pár tízezer szavazója kellhet a győzelemhez, akkor bizony öt percen belül megállapodnak majd fletóval, fodorral, schmuckal. Még akár Thürmerrel is, ha hoz pár szavazatot.

Ha mégsem, akkor a szocik kivégzik a baloldalt

Ha viszont a győzelem reménye elillan a szocik számára, akkor ők nem is a Fidesz ellen hadakoznak majd, hanem a „szövetségeseik” ellen. A céljuk az lesz, hogy rajtuk kívül ne legyen baloldali(nak) mondott párt 2014 után a Parlamentben. Merthogy most nagyon úgy tűnik, hogy a szocik egy újabb választási pofonra készülve már 2018-ra koncentrálnak és helyezkednek…

A bejegyzés trackback címe:

https://karolyvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr355506211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása