Konzervatív, kemény és szabadszájú írások

Károly szerint a világ

Károly szerint a világ

Szaniszló és Bolgár úr, avagy mit szúrt el a Fidesz

2013. március 21. - A világ szerintem

Nem érdekelt különösebben a Szaniszló-ügy, egészen addig, amíg a facebookon a Balavány György nevű előgerinchúros élőlény sorait el nem olvastam. Íme: „Szaniszló Ferenc nyilvánvalóan paranoid skizofrén, téveszmés, beteg ember. Nem kell rá haragudni, nem ő a hibás. Rég nem szabadott volna már képernyőre engedni, nemhogy díjazni.”

Szaniszló megítélésében talán nem is állunk túl messze egymástól. Sohasem bírtam az összeesküvés elmélet gyártókat, akik szerint a CIA csinálta a 9/11-et, meg az olyan idióta elmeroggyantakat, akik szerint Jézus nem is zsidó volt, hanem pártus-magyar herceg, és még sorolhatnám tovább az idiótaságokat. Na persze, a másik oldal sem nélkülözi azokat, akiket a tények sohasem befolyásoltak az ideológiai éleslátásukban. Akik saját szemükkel látták, amint Orbán személyesen a patás ördög bőréből bújt ki, hogy eltiporja a demokráciát. Nos, az előbbiek példás képviselője Szaniszló, az utóbbiaké Bolgár „úr”. (de nehezemre esett leírni az úr szót Bolgár neve után…)

Hasonlóság és különbség

Abban hasonlítanak, hogy a tények egyáltalán nem érdeklik őket, csak a küldetéstudat, aminek gátlástalanul bármit, bármikor alárendelnek. Képtelenebbnél képtelenebb ökörségeket képesek előadni, és néha már az az ember érzése, hogy el is hiszik, amit mondanak.

Egy alapvető különbség azonban van köztük! Amikor Bolgár elvtárs Táncsics-díjat kapott, akkor nem tiltakozott sem Amerika, sem Németország, sem a hazai baloldali médiaelit. És nem tiltakozott a Balavány nevű élőlény sem. És miért nem? Valószínűleg mert ünnepelt. Mit? Bolgár elvtársat… Mert aki a jobboldalt szidja – mondjon bármekkora ökörségeket és nyilvánvaló hazugságokat is, tálaljon akármilyen eszement összeesküvés elméletet – azt a baloldaliak, köztük a Balavány nevű lény is, imádják. Bolgárt és az összes máglyára való egykori hithű kommunistát, akik mindmáig, az államtól lopott pénzen gyaláznak mindent, ami a jobboldali és keresztény embereknek fontos.

Na ezért mérhetetlenül szánalmas és gusztustalan, de legfőképp hiteltelen Balavány megszólalása. Régen még dühöngtem volna, a jó édesanyjába visszakívánva ezt a lényt. Ma már nem borít ki az ilyesfajta megnyilvánulás. Sajnos, eljutottunk arra a szintre, hogy megszoktam ezeket. Ezeket a lényeket és azt, hogy ilyesmiket okádnak az arcunkba. Nap, mint nap.

Ilyenkor egyre gyakrabban jut eszembe a néhai Antall József egy mondata: „tetszettek volna forradalmat csinálni!”… Nos, igen! Egy tisztességes forradalom után valószínűleg nem kellene még most is a Balavány nevű és hozzá hasonló lények okádásait kerülgetnünk… De ezt el is kell vetnem, hiszen hívő keresztényként ilyesmit nem gondolhatok!

Mit rontott el megint a Fidesz?

De hagyjuk is Balaványt, Szaniszlót és Bolgár elvtársat! Az ügynek számomra sokkal fontosabb tanulsága az, hogy a Fidesz nem tanult a korábbi kormányzásának legfőbb hibájából. Meggyőződésem, hogy 2002-ben is azon múlt a dolog, hogy a megelőző négy évben nem takarította ki az államigazgatásból azokat a lényeket, akik semmi mást nem csináltak, csak a kormány bukásáért tettek meg mindent. Otthagyták a minisztériumokban és a minden állami intézményben a beépített embereket, akik elhelyezték és fölrobbantották a politikai aknákat, amit aztán a médiában és a nagyvilágban oly példás összefogással elő tudtak adni a baloldaliak.

És sajnos ez most sem változott. Hogy Balog Zoltán nem néz rendszeresen tévét és nem tudja pontosan, miket hord össze Szaniszló, azt nem kell a szemére hányni. Egy csúcsminisztert nem a tévénézésért fizetünk. De hogy a minisztérium apparátusán ez átcsúszhatott, az vérlázító!

Hiller haverja és a besúgó ápolónő

Persze mit várjunk, amikor Alföldi Róbertet éveket óta, még a parlamentben is gyalázzák, miközben a nemzet sokkal fontosabb intézményét, a Magyar Nemzeti Múzeumot, még mindig a 2010-es választás előtt két héttel kinevezett, Hiller cimbora, Csorba László irányítja. És ha ez nem lenne elég, a nemzet múzeumának legbefolyásosabb embere néhány hónappal ezelőtt még egy ápolónőből lett gazdasági vezető volt, aki a mai napig aktív tagja a kommunista besúgok bandájának. Aki kéjjel gyilkolt minden olyan embert a környezetéből és a Magyar Nemzeti Múzeum intézményeiből, akik valamelyest kötődtek a Fideszhez. És büntetlenül tehették, tehetik, háborítatlanul.

Na, ez a sokkal nagyobb gond! És erre mutat rá például Szaniszló kitüntetése is. A Fidesz sok helyen közszolgálati pozícióban hagyott nyilvánvalóan a kormány ellen dolgozó embereket. Nem egyet, nem kettőt… És ebből a Fidesz számára 2014-ben is gond lehet. Mint a Szaniszló-ügy is mutatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://karolyvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr905161722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása