Konzervatív, kemény és szabadszájú írások

Károly szerint a világ

Károly szerint a világ

Bajnai megint pofára esett. Nem kicsit. Nagyon...

2013. június 14. - A világ szerintem

Miután körbeturnézta Magyarországot és tízmilliókat elköltött az ostoba plakátkampányára, jött a csattanós pofon: nem jegyzik be a hónapok óta sulykolt Együtt 2014 Választói Szövetség Párt néven Bajnai pártját. Az ok mindössze annyi, hogy ezen a néven már bejegyeztek egy szervezetet, hamarabb, mint Bajnaiék. 

Két verzió lehetséges. Egyrészt lehet, hogy tényleg bejegyeztek már korábban ilyen szervezetet. Ez esetben irtózatosan ostobák voltak Bajnaiék, hogy a névválasztás előtt nem néztek ennek után a nyilvántartásokban. Igazi lúzerek. Mondjuk a politikai turkálóból összeszedett embereivel ez sem lenne túl nagy meglepetés.

A másik lehetséges verzió, - és ez a sokkal valószínűbb - hogy meghallván az elnevezést, összeállt 10 derék magyar ember és gyorsan megalapítottak ilyen néven egy egyesületet és azonmód beadták a bejegyzési kérelmet, amivel megelőzték Bajnaiékat. Ügyes és köszönet érte, ha így történt!

Hogy mit tehetnek most Bajnaiék? A hírek szerint a Szövetség szó helyett a Platformot használják majd. Ez azért tűnik így első hallásra ostobaságnak mert a Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint az „Együtt 2014” elemet tartalmazó névvel korábban már több szervezet is nyújtott be nyilvántartási kérelmet a bírósághoz. Magyarán az eddigi márkavédjegyükké vált Együtt2014 szóelem a nem megfelelő, mert a joggyakorlat szerint megtéveszthető lehet a névhasonlóság. És a jog szerint bizony annak van elsőbbsége és joga, aki korábban adta be a kérvényét. És azok nem Bajnaiék. Próbálkozhatnak még, hogy megmentsék azt a nevet, amibe már százmilliókat öltek, de a döntés hónapokig is elhúzódhat és egyáltalán nem biztos, hogy számukra kedvező lesz. A kampány közepén pedig új nevet találni és főleg bevezetni nem lesz egyszerű... 

Könnyen előfordulhat tehát, hogy hamarabb búcsúzhatunk az Együtt2014-től, mintsem reméltük. Igaz, ezzel nem tűnik el Bajnai és bandája, de legalább egy pofon csattant az arcukon. Nem is kicsi... 

A bejegyzés trackback címe:

https://karolyvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr465361051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása