Konzervatív, kemény és szabadszájú írások

Károly szerint a világ

Károly szerint a világ

Gyurcsány kíméletlen harca... Mesterházy ellen!

2014. január 31. - A világ szerintem

Fletó jól érzékű hátbaszúrásokkal tesz arról, hogy mesterházy minél nagyobbat bukjon az idei választáson is. A cél egyértelmű: a bukás utáni káoszban a zavarosban halászva ismét a baloldal vezére akar lenni. Mert nem adja föl. Soha nem adja föl. Amíg él, vele számolni kell. Neki semmi sem drága, elvei nincsenek, csak a mérhetetlen gyűlölet munkál benne, és céljai érdekében minden gátlás nélkül átgázol bárkin és bármin. Bárkin és bármin. Legyen az személy, barát, párt, ország… Nála vált tökéletes példává a mondás: a cél bármilyen eszközt szentesít számára.

fletoböszme.jpg

Ennek most leginkább a baloldali összefogás és főképp mesterházy issza a levét. Fletó ugyanis évek óta tesz arról, hogy mesterházynak esélye se legyen sikeresnek lenni és lehetőleg minél nagyobbat bukjon a választásokon.

Fletó a kormányfői bukása után, még MSZP tagként  árnyékhatalmat épített ki az MSZP-nn belül, még azt is megakadályozva, hogy az utolsó egy évre egy kármentő szoci miniszterelnököt válasszanak. Ehelyett bohózatba fullasztotta a miniszterelnök keresést, amelynek végén hű kutyáját, bajnai ültette a székbe. Bajnai persze ott folytatta, ahol fletó abbahagyta, így aztán jött a kétharmad.

A választás után pedig fletó mindent megtett, hogy mesterházy több mint két évig ne tudjon a pártépítésre, az ellenzék vezetésére és kormányképes alternatíva kiépítésére fordítani az időt, hanem ehelyett a párton belüli harcok kössék le. Azok a harcok, amelyeket fletó generált. Végül úgy távozott, hogy minél nagyobb kárt okozzon. Aztán jött az üzengetés feltó és szanyi között, amely ismét azt mutatta a polgárok felé, hogy a baloldal továbbra is csak a belső harcaival van elfoglalva. Majd jött fletó hű kutyája ismét, azaz újfent színre lépett bajnai. Mesterházy ismét csak egy belháborúban találta magát, ahol egy évig az volt a téma, hogy „kié  nagyobb…”. Az ország ebből csak annyit látott, hogy mesterházy és a baloldal továbbra sem alternatíva, hiszen még megegyezni sem képesek. Zárójelben megjegyzem, hogy közben bajnai elhitte magáról, hogy önálló tényező és rángatta a pórázt, és rá rá morgott a gazdájára) .

Az már csak hab volt a tortán, hogy fletó és maroknyi zsoldosa bohócot csinált mesterházyból október 23-án.

Végül a nagy nehezen összekínlódott mszp-együtt megállapodást röpke három hónap alatt nyírta ki fletó. Kíméletlen eszközökkel, nem riadva vissza attól sem, hogy nyilvánosan zsarolja meg a szocikat. Ekkor, a börtöntől félve a régi szoci matuzsálemek átnyúltak mesterházy feje fölött és fletó felé nyomták az mszp-t.

Innentől egyenes út vezetett számára az mszp lista harmadik helyére és néhány zsoldosának is sikerült ígéretes helyet kizsarolnia. Mindezt persze úgy, hogy nagyot rúgott engedetlen kutyuskájába, bajnaiba, aki fülét-farkát behúzva iszkolt az asztal alá.

Alighogy megszületett az egyezség a listáról, fletó máris ismét kíméletlenül hátbeszúrta mesterházyt, néhány óra alatt lenullázva az összefogás erősödésének esélyét, megüzenve, hogy ő maga is esélytelennek tartja a győzelmet a 2014-es választáson. A megállapodás után adott interjújában előbb bejelenti, hogy természetesen elfogadja, hogy mesterházy a listavezető és a kormányfőjelölt. Majd néhány sorral odébb már arról beszél az interjúben, hogy persze, most nem, de 2018-ban bőven lehetnek miniszterelnöki ambíciói. Magyarán bejelentette, hogy idén a baloldal bukására készül, hiszen ha véletlenül nyernének és mesterházy lenne a kormányfő, akkor fletónak semmi esélye sem lenne 2018-ban miniszterelnök-jelöltnek lenni.

Nem sokkal később a szocik kongresszusára ráerőlteti a tömény orbánozást a programalkotás helyett, ezzel aztán el is intézi, hogy esélye legyen mesterházynak a bizonytalan szavazókat épeszű ígéretekkel megszólítania.

S ha mindez nem lenne elég, az ismét hű kutyájává vált bajnaival felváltva vágják bele vigyorogva a választók képébe, hogy ha hatalomra kerülnének, bizony ismét megszorítások jönnének.

Mindezzel persze nem az akarja elérni hogy a baloldal ne nyerjen, hiszen azzal mindenki tisztában van hogy ha a kormánypártok támogatói elmennek szavazni, akkor a baloldali összefogás teljességgel esélytelen. Fletó arra játszik, hogy mesterházyt ismét egy nagy – lehetőleg kétharmados - bukásba kergesse bele, amely által végleg félreteheti az útjából.

Ahhoz, hogy számítása beváljon, persze az is kell, hogy a jobboldal ne higgye el, hogy már megnyerték a választást. Még nem nyerték meg, csak akkor, ha fegyelmezetten elmennek szavazni és elviszik az összes szimpatizánsukat. Akkor bejön fletó tervének az a része, hogy mesterházy nagyot bukjon. Hogy aztán az után jövő baloldali káoszból ő kerül-e ki vezérként az nem biztos. Az viszont tény, hogy gátlástalanságával már többször bizonyította: képes a zavarosban úgy halászni, hogy ő jöjjön ki belőle a legjobban.

A bejegyzés trackback címe:

https://karolyvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr485791929

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy régi jóslat.... 2014.02.01. 04:57:38

Ki Gyurcsány Ferenc, milyen személyiség? Valóban lottóötös a FIDESZNEK? Sok évet töltöttünk el a blogok előtt a polfórumon. Magam 2001 óta veszek részt a politika-web2-polfórum vitákban. Emlékezetesek egy terra nevű nick bejegyzései, elemzései. 2005-20...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.02.01. 08:13:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Igen, valahogy ez a taktika rajzolódik ki!
Gyurcsány kitartó harcos, Bajnai után fel fogja őrölni Mesterházyt és az MSZP-t is. Persze nem kár értük! Gyurcsány a többi idiótával ellentétben már felfogta, hogy tavasszal semmi esélyük nincs, nem is erre hajt már. A bukás utáni összeomlás, a zavarosban halászás az ő igazi terepe.

nu pagagyí 2014.02.01. 08:16:00

@Szádbafingok: Nem kell tátott szájjal bámulni a politikusokat. Fel kell építeni egy civil világot, amelyik nem a felülről jövő hülyeségeket közvetíti, hanem ellenőrzi a politikusokat és valódi érdekeket képvisel a maga sokrétűségében. Helyben kell kezdeni, mert most olyan világ van, hogy szabadon ámokfuthatnak a hatalmat kapott senkik. Meg kell védeni azokat a szakembereket: iskola igazgatókat, tanárokat, a hatalomnak kiszolgáltatott posztokon értünk dolgozó embereket, akik tisztességesen végzik a munkájukat. Fel kell lépni az uram-bátyám világ ellen. Ki kell kényszeríteni a helyi önkormányzat átlátható működését. Számon kell kérni a tisztességet, az egyenlő mércét. Nem szabad hagyni, hogy választott képviselőinket szavazzó géppé tegyék, nekik a mi érdekeinket kell képviselniük és nekünk felelelnek a tetteikért.

2014.02.01. 08:19:26

Gyurcsány csak rombolni tud, amihez hozzányúl, az menten elromlik, a személye bármilyen egyébként jó ügyet képes hitelteleníteni, lejáratni. Úgy néz ki, hogy a pártpénzekkel sikeresen zsarolta az MSZP-t, ugyanis más magyarázat nem létezik az összefogásra. nol.hu/belfold/gyurcsany__jelentsenek_fol_?ref=sso

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.02.01. 08:21:01

@Halmai:

Egyszerűen van egy erős, határozott saját elképzelése, s úgy véli a Fidesz azért nyer, mert az ellenzék nem az ő elképzelését követi.

Szádbafingok 2014.02.01. 08:26:53

@nu pagagyí: Nevezz cinikusnak, de a képviseleti demokrácia világában a "hogyan" a lényeg. A célokban egyetértünk.
Azonban a civil világban is lesznek érdekütközések, ahol az egyik kutya baszik, a másikat basszák.

Hipok Rita · http://tinyurl.hu/a16D/ 2014.02.01. 08:33:56

A legfigyelemreméltóbb meglátás maxvaltól származik. A Fidesz érdeke, hogy az ellenzéket Gyurcsány vezesse, mert iszonyatos rombolási potenciál rejlik benne. A Fidesz jól látja, hogy pillanatnyilag Gyurcsánnyal közös az érdekük. Gyurcsány nagyarányú bukásban érdekelt, mert ez segítheti az ellenfeleivel vívott harcában. Hatalmas bukás nélkül nem lenne képes leszámolni Mesterházyval.

micsoda? 2014.02.01. 08:36:27

A mondás helyesen: "A cél szentesiti az ezközt"

Valamit csak tudhat "Fletó", hogy ennyit foglalkozik vele a média. Nem ártana egy kis lazaságot tőle átvenni, T. nyerni akarók:-)

eßemfaßom meg áll 2014.02.01. 08:36:46

@nu pagagyí: "Az ellenzék többféle csoportosulásból áll. Verseny van, mint minden normális közösségben." Ja, ha vagy egy nagy csoport aminek a marakodó tagjai már nem bírják elviselni egymást ezért darabokra esnek, majd ezek a darabok nekiállnak egymással egyezkedni annyira, hogy a végén ismét összeállnak egy csoportba, hát ez tényleg az egészséges versenyzés :)

eßemfaßom meg áll 2014.02.01. 08:39:54

@micsoda?: "Valamit csak tudhat "Fletó", hogy ennyit foglalkozik vele a média."

A szétbontotta az mszp-t, minősitett többséget szerzett a fidesznek, majd ismét odadörgölőzik az mszphez a kilépett szabadcsapatával, naná, hogy foglalkoznak vele, ő a fidesz egyik legjobb kampányeszköze.

2014.02.01. 08:50:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
A rendszerváltás óta senkinek nem adatott meg, hogy két egymást követő cikluson keresztül megvalósítsa az elképzeléseit.
Gyurcsány nem képes kormányozni!

nu pagagyí 2014.02.01. 08:52:43

@Szádbafingok: Erről szólna a versenykultúra. Nincs abból baj, ha éppen nem az én érdekeim érvényesülnek, ha a másik fél tisztességében is biztos lehetek. Az érdekviszonyok nem statikusak, eljöhet az én időm is, mert minden érdekérvényesítés átrendezi a dolgokat, aki nyer előbb-utóbb kisebbségbe szorul a vesztesekkel szemben. A nyer/veszít fogalompárt nem élet-halál kérdésként kell felfogni, nem statikus valami, egy tisztességes társadalomban mindenki labdába rúghat, ha megvan benne a képesség és a szorgalom. Aki ma veszít, holnap nyerhet.

Azért vesztegetnék néhány szót a magyarok individulizmusára. Orbán hazudott erről valamit a szokásos kettős beszédével. Hazai helyzetre alkalmazva totális hazugság, de annyi alapja van, hogy a magyarok valódi individualisták is tudnak lenni, sajnos csak külföldön, idegen környezetben. Ha önállóan kell küzdenünk, védőháló nélkül csodákra vagyunk képesek. Az a tragédiánk, hogy itthon sohasem tudtunk olyan világot teremteni, amelyben ugyanilyen teljesítményt tudnánk produkálni. Kis hazánkban csak annyira futja individualizmusunkból, hogy beleköpjünk a kávéba, amikor felszolgáljuk az aktuális uraságnak.

♔batyu♔ 2014.02.01. 09:01:03

Valahol érthető, Mesterházy az ő táskahordozóinak (Bajnai) táskahordozója volt.

Egyébként pedig nem érzi ez a túlmozgásos bohóc, hogy ahol sas voltál ne menj vissza verébnek.

Ebből az is következik, (ha nem ismernénk már Gyurcsány működését) hogy Gyurcsány alkalmatlan, hatalommániás., beteg.

Az eltévedt lovas 2014.02.01. 09:01:56

Könnyű belelátni Gyurcsány tevékenységébe, hogy valójában a Fidesznek dolgozik. Nem azt kell nézni, hogy mit mond, hanem azt, hogy mit tesz. Mindegy, hogy mit mond Feri, de gyakorlatilag szétverte a rendszerváltás óta monolitnak tűnő MSZP-t, bár a munka még nincs teljesen befejezve. Töketlen kormányzásával összehozta a Fidesznek a kétharmadot. Feri az MSZP totális szétverésében érdekelt. Mesterházy szellemi képességeit jelzi, hogy ő ebből semmit nem vesz észre.

Conchobar 2014.02.01. 09:06:42

"Fletó arra játszik, hogy mesterházyt ismét egy nagy – lehetőleg kétharmados - bukásba kergesse bele, amely által végleg félreteheti az útjából" - Ha Fletó valóban erre játszana, akkor qrvára melléfogna. Nincs csodaváró hangulat a baloldalon és a baloldali szavazók körében. Tisztában vannak azzal, hogy 2014-ben nincs esélyük a kormányváltásra, de még a 2/3 baloldal általi megtörésére se. Nincs csodaváró hangulat, következésképp nem fogja őket csalódásként érinteni a választás eredménye, ergo nem lesz Mesterházy-ellenes hangulat az MSZP-ben, az MSZP (és elnöke) a választási paktum következtében továbbra is a baloldal vezető ereje lesz

Kelly és a szexi dög 2014.02.01. 09:07:56

Aztán ki ne derüljön, hogy ezek hárman ezt már előre megbeszélték...ők túlélnek és 2018-ban talán már esélyesek lehetnek, ha nem, akkor 2022-ben...
a lényeg, hogy a tűz közelében maradnak - a maszop tagság beszopja a színházat.

Netuddki. 2014.02.01. 09:09:06

Ezmiez? Álmodik a fideszes nyomor?

nu pagagyí 2014.02.01. 09:09:40

@eßemfaßom meg áll: Fordítva van. Különböző részek alkotnak egy szövetséget, amelyben mindenki megőrzi önállóságát. Célszerű kompromisszumot kötöttek, amely szükséges ahhoz, hogy a kártékony Fideszt eltakarítsák az útból. Ez nem jelenti azt, hogy bárki is feladná az elveit. Pontosan tudom, hogy Neked ennek megértése nehézséget okoz, mert ahhoz szoktál, hogy megmondják mi legyen a véleményed és gond nélkül fújod az ellenkezőjét is annak, ami a tegnapi véleményed volt. De most úgy látom tettél egy önálló gondolatkísérletet és ezt díjazom. Biztosíthatlak, hogy nem kell félned az ellenzéktől, vissza fogják adni mindenki szabadságát, a tiédet is. Ha győznek, sohasem kell többé birkamenetben vonulnod és rezsiharccal tökölnöd, azt csinálhatod majd, amit igazán szeretsz és amihez értesz is.

Netuddki. 2014.02.01. 09:11:05

@kovi1970: Ja, és a gyurcsány úgy kell az orbánnak mint egy falat kenyér. Kit lehetne állandóan szidni és kitől lehetne állandóan rettegni a gyurcsány helyett? Balfaszok! Muhaha!

Az eltévedt lovas 2014.02.01. 09:13:49

@Conchobar: Ha tisztában vannak vele, hogy nincs esélyük, akkor miért vették be Gyurcsányt a csapatba. Mi értelme összefogni azzal, aki korábban hatalmas károkat okozott nekik. A zsarolási teórián kívül nincs reálisnak tűnő magyarázat erre. Öngyilkos stratégiának tűnik ez az összefogás.

ordovícium 2014.02.01. 09:28:19

Siralmas a cikk és az egész blog színvonala. Károlyvilága egy fidesz-médiaklón, a korábbi bejegyzések tematikája világosan mutatja. Károly egy szervilis blogger, aki ráadásul primitív is, nagyon szerények az írói kvalitásai. De a fidesz-éra alatt megszoktuk a közélet minden területén a kontraszelekciót: média (pl. obersovszky, bayer, krakkó), kultúra (pl. kerényi, fekete, vidnyánszky), oktatás (pl. hoffmann), stb. Most az alja vezeti az országot, ezért is szomorú a kommentelők többségének véleménye. Mert elvették a demokratikus jogok egy részét, önkényuralmi rendszer van kiépülőben, a korábbi korrupció helyett bűnszervezetben adják a hűbéreseiknek a milliárdokat (ez már nem fér el nokiás dobozban, ehhez irodakonténer kell ügyletenként), üzletágakat szereznek meg (dohány, föld), kiutálják a normális adófizető multikat, kipaterolják a bankokat és leáll a hitelezés, így a gazdaságot tartós stagflációra ítélték, államosítanak ezerrel (mnyp-vagyon elrablása, takarékok), és még folytathatnám. ÉPESZŰ EMBERNEK EZEKET AZ ÉGBEKIÁLTÓ OTROMBASÁGOKAT LÁTNIA KÉNE! DE 2 MILLIÓ EMBER VAGY HÜLYE, VAGY AGYHALOTT VALLÁSOS fidesz-HÍVŐ. Ehhez képest az "emutnyocévben" csak hibák voltak szép számmal, de abszolút nem említhetők egy lapon ezzel a zsarnoki rendszerrel, üzleti maffiával. Ha a magyarok nem veszik észre, akkor megérdemlik a sorsukat. Azt jelenti, hogy egy primitív uráli söpredék vagyunk. (Károlyvilága meg pénzért vagy hitbuzgósából eladta a lelkét a fidesznek, a hazugságnak.)

Conchobar 2014.02.01. 09:29:31

@Az eltévedt lovas: "Ha tisztában vannak vele, hogy nincs esélyük, akkor miért vették be Gyurcsányt a csapatba" - Semmiképp nem azért vették be, mert ők (is) csodalénynek vagy talizmánnak tartanák, aki egymaga képes választás eldöntésére. Azért vették be, mert úgy gondolják, hogy a DK amúgyis bejutna, viszont a DK-nak a paktumba történő bevonásával kiküszöbölik a DK-val való (nyíltszíni) rivalizálást

Conchobar 2014.02.01. 09:35:26

@Az eltévedt lovas: "A zsarolási teórián kívül nincs reálisnak tűnő magyarázat erre" - Ha zsarolásnak nem is, de nyomásgyakorlásnak megteszi az 'összefogás' bűvszava, az összefogás szükségességének emlegetése. És az is igaz, hogy az 'összefogás'-nak van eróziós hatása. Az 'összefogás' jelszót eleinte nem is Gyurcsányék használták (az MSZP felé), hanem az MSZP használta a Bajnai-párt irányába kezdetben

Anselmo 2014.02.01. 09:45:29

poszt: "csak a mérhetetlen gyűlölet munkál benne"

Nem értek egyet, nem gyűlöl ő senkit, csak hát súlyosan zavart a személyisége. A morált, valamint más emberek érdekeit értelmezni sem képes. Megdöbbentő, hogy vannak akik hajlandók követni őt... a halálba.

Bolsi Buster 2014.02.01. 09:48:15

@Conchobar: Na nem egészen. A 2/3 esélye kicsi, persze a sima győzelemé meg nagy.

De mindenképpen nagy csalódás lesz a baloldalon, a választóknak rögtönazonnal, a politikusoknak akkor amikor nem lesz szék amire ráüljenek, a sajtójuknak akkor amikor a holdudvar értelmesebb része is átáll a fideszhez.

2xes bukót kevés szponzor tolerál.

Bölcsészmérnök (törölt) 2014.02.01. 09:48:40

Nem tudom, hogy ki ez a Károly, de zseniális, hogy mennyire tisztán látja a szitut. Ősi kommunista szokás egymás gyilkolászása, hatalmas hagyománya van már ennek az elvtársak történelmében. Feri ki fogja nyírni Attilát, aki annyira ostoba, hogy az utolsó pillanatig asszisztálni és mosolyogni fog saját lemészárláshoz. Nincs itt semmii látnivaló, az elvtársak mindig is így működtek.

Conchobar 2014.02.01. 09:49:10

@ordovícium: " Ha a magyarok nem veszik észre, akkor megérdemlik a sorsukat" - Meg az is megérdemli a sorsát, aki képtelen józan gondolkodásra, és aki csak szélsőségekben képes gondolkodni, és aki szemlátomást képtelen megérteni választótársai indokait, véleményét, motivációit

Conchobar 2014.02.01. 09:50:58

@Trollcsány rising: "De mindenképpen nagy csalódás lesz a baloldalon" - Már miért lenne? Miért hiszed róluk, hogy ők képtelenek a józan gondolkodásra?

Conchobar 2014.02.01. 09:53:35

@Trollcsány rising: "2xes bukót kevés szponzor tolerál" - A parlamenti választás nem lóverseny, ahol a győztest kell eltalálni

jog-ász 2014.02.01. 09:57:34

csak azt nem tudom, hogy a politikában 25 éve nyomuló rinocéroszokról miért nem esik ennyi szó??

romkocsmában merengő állástalan diplomás (törölt) 2014.02.01. 09:57:47

Feri a hatalmas bukásban érdekelt, ugyanis csak így lesz képes visszaerősödni.
Mesterházy miért nem veszi ezt észre? Mennyi kárt kell még Gyurcsánynak okoznia, hogy kiábránduljanak belőle a „baloldalon”?

Bolsi Buster 2014.02.01. 10:00:12

@Conchobar: Egy választás még véletlenül sem a józan érzelmekről szól. Emberek ezrei, tízezrei dolgoznak aktivistaként, és egyáltalán nem bukót várnak.

'A parlamenti választás nem lóverseny, ahol a győztest kell eltalálni ' - a párt gazdasági holdudvarára gondoltam, ami már így is meg van tépázva. Ki az a barom aki beléjük pénzt töm, ha nem lophatja vissza kamatostól?

Bolsi Buster 2014.02.01. 10:02:19

@Tükör által homályosan: 'Feri a hatalmas bukásban érdekelt, ugyanis csak így lesz képes visszaerősödni.
Mesterházy miért nem veszi ezt észre?'

Mesterházy biztos tudja ezt de már Feri bevételekor átnyúltak a feje felett a maszop igazi urai. Ez azt jelenti hogy a nagy emberek bukót várnak.

♔batyu♔ 2014.02.01. 10:10:57

@Az eltévedt lovas: Teljesen egyetértek. Elindult valami az MSZP-ben Hornnal.

Úgy nézett ki nem csak demokraták lehetnek, de sikeresek is.

Erre jött a Feri és a liberálisok a szélsőséges zsidókkal együtt. Ezek el is rendezték, 2006.okt.23-ai véres események, aztán a csőd, majd egy kurva nagy IMF hitel.

Naná, hogy Orbánék kétharmaddal nyertek és ebből az MSZP nem kapaszkodik ki egyhamar. Főleg, hogy újra nyakukban Gyurcsány.

romkocsmában merengő állástalan diplomás (törölt) 2014.02.01. 10:11:42

@Trollcsány rising: Gyurcsány sírba fogja tenni az MSZP-t. Feri nagyon kitartó és egyénként is sok munkája van már ebben a projektben.
Azt nem értem, hogy az MSZP miért vág jópofát mindehhez.

Bolsi Buster 2014.02.01. 10:14:36

@Tükör által homályosan: Hát mondjuk sok könnyet nem hullatnék értük. Meg nem is olyan eccerü az, de valóban Feri esélyes hogy megoldja.

♔batyu♔ 2014.02.01. 10:14:52

@ordovícium: A kontraszelekciót a kádár rendszerben és utána szoktuk meg.

Mielőtt azt hinnéd, hogy előtte a nagy szólásszabadság volt.

Anselmo 2014.02.01. 10:15:00

@♔batyu♔: "Elindult valami az MSZP-ben Hornnal."

Én meg úgy látom, hogy csak a régi elvtárssakkal, Hornnal voltak képesek normálisan működni, a régi elvtársak minden pártállami múltja ellenére.

De utána felnőtt egy új generáció, akiket ha emberi szemétnek nevezek, akkor finom voltam. Mintha ez a szép új világ csak hiénákat lenne képes kitermelni. Valamit félreértünk a nyugatosodással kapcsolatban. Vagy pedig ez nem nyugatososdás.

Conchobar 2014.02.01. 10:15:18

@Trollcsány rising: "Egy választás még véletlenül sem a józan érzelmekről szól. Emberek ezrei, tízezrei dolgoznak aktivistaként" - Csakhogy a választásnak nem az a több tízezer (esetlegesen elvakult) aktivista a főszereplője és jellemzője, hanem a pármillió választó és a néhány párt (összen párezer taggal)

ordovícium 2014.02.01. 10:19:18

@Conchobar: Mi ebben a szélsőséges gondolkodás? Egy élhetetlen rendszert épített ki Orbán, melyből csak az érdekköre húz hasznot. A baloldal legalább demokratikus gondolkodású, normális emberekből áll. Ha lenne egy józan jobboldal, nem lenne bajom. 12 éve a fidesz alakítja ki a két oldal közötti hatalmas szembenállást gyűlöletpolitikájával, hazudozásaival (és 98 - 02 között is elég hibbantak voltak). De az elmúlt 4 év ámokfutása után csak szélsőséges vélemény fogalmazható meg: takarodjanak innen, amíg még van esély a dolgok visszafordítására! De sajnos Orbán delejező hatása elképesztő: vakon követi két millió ember a kormányt. Hihetetlen. Azonban, lehet hogy jobb lenne, ha megint a fidesz nyerne. Ismét elviselhetetlen ellenzékként viselkedne, ráadásul bebetonozva tökkelütött szabályok 2/3-dal. Jönnének a tüntetések, hídfoglalások, szitokáradat a baloldalra. A szerény szellemi képességű 2 millió szavazó meg birka módjára bégetne hozzá. Szóval, vigye 2014-et a fidesz, alatta dőljön össze az egész kóceráj (mert hogy a gazdaság össze fog, az biztos). És remélem, akkor orbánék örökre a romok alatt maradnak...

Conchobar 2014.02.01. 10:20:25

@Trollcsány rising: "Emberek ezrei, tízezrei dolgoznak aktivistaként, és egyáltalán nem bukót várnak" - Lehetséges, hogy te azt is bukásnak mondod, mikor egy párt növelni tudja a szavazótáborát, mit például (1998 után) 2002-ben, vagy (2010 után) 2014-ben

Bolsi Buster 2014.02.01. 10:24:53

@Conchobar: Az mszp-nek ebben a formában a 2014es lesz az utolsó választása.

Ezt azért nem nevezném sikernek.

Conchobar 2014.02.01. 10:26:22

@ordovícium: "Egy élhetetlen rendszert épített ki Orbán, melyből csak az érdekköre húz hasznot. A baloldal legalább demokratikus gondolkodású, normális emberekből áll" - Az egyiket éjfeketének, a másikat meg hófehérnek látod. Nem hiszem, hogy tovább kellene ragoznom azt, hogy miért szélsőséges a gondolkodásod, és hogy hogyan korrelál a valósággal

Conchobar 2014.02.01. 10:27:02

@Trollcsány rising: "Az mszp-nek ebben a formában a 2014es lesz az utolsó választása" - Ezt olvastad ki a kristálygömbből?

Ez a Nevem 2014.02.01. 10:29:31

Ekkora hülyeséget régen olvastam. Nagyon félhettek tőle, hogy az örökös fikázásban élitek ki magatokat. Nézzetek már szét Orbán háza táján is. Van mit fikázni ott is. Néha nem ártana gondolkodni is. Olyanok vagytok mint egy papagáj kórus. Csak röhögni lehet rajtatok.

Mária 2014.02.01. 10:34:01

" Fletó ugyanis évek óta tesz arról, hogy mesterházynak esélye se legyen sikeresnek lenni és lehetőleg minél nagyobbat bukjon a választásokon."

Már bocs, de aki kiáll, hogy ő egy országot akarna vezetni, az legyen képes stratégiát alkotni, taktikázni, és a versenyben megvédeni magát.

Mesterházy egy nyámnyila tökfej mamakedvencének tűnik, aki okt. 23-is hisztirohamott kapott a színpadon, mert nem úgy mentek a dolgok, ahogy elképzelte.

Gyurcsányt meg nem kell fikázni, ő csak azt teszi, amit bármelyik kollégája tenne bármelyik választási kampányban, bármelyik nyugati demokráciában.

Bolsi Buster 2014.02.01. 10:35:05

@ordovícium: 'Mi ebben a szélsőséges gondolkodás? Egy élhetetlen rendszert épített ki Orbán, melyből csak az érdekköre húz hasznot. A baloldal legalább demokratikus gondolkodású, normális emberekből áll.'

Ezek szerint jelenleg 2x annyi ember van Orbán érdekkörében, mint amennyi normális demorata van. Ilyen a demokrácia, a közjóról szól vagy mi.

Bolsi Buster 2014.02.01. 10:35:38

@Conchobar: Igen, sőt a poszt is erről szól.

Mária 2014.02.01. 10:40:58

@Free-Press:

"Persze a kiszolgáltatottságodat kihasználva ők megint bent lesznek a parlamentben,"

Nem vagy kiszolgáltatott.

Ha nem mész el és nem szavazol rájuk, akkor nem jutnak be a parlamentbe.

Pontosabban: minél kevesebben mennek el, hogy rájuk szavazzanak, annál kevesebb potyaleső jut be közülük a parlamentbe.

Az érdekeidet a most záruló négy év alatt se képviselték, és a következő ciklusban se fogják képviselni.

Mit veszítesz, ha nem szavazol rájuk?

Ez a Nevem 2014.02.01. 10:41:58

@Hipok Rita: Hogy Te mekkora tévedésben vagy. Gyurcsánynak igen is megvan a maga tábora. Még akkor is, ha ez nektek nem tetszik. Fikázzátok csak nyugodtan, annál többen állnak mellé.

♔batyu♔ 2014.02.01. 10:47:18

@Anselmo: "De utána felnőtt egy új generáció, akiket ha emberi szemétnek nevezek, akkor finom voltam."

Megismerted a liberálisokat és ezzel nem voltál egyedül.

♔batyu♔ 2014.02.01. 10:48:51

@Ez a Nevem: 10 indexes blogból 8 Orbánfika.

Ezek szerint neked még ez is kevés.

high up! 2014.02.01. 10:49:09

Azért írja a bloggos elvtárs kisbetüvel mesterházyt, mert ő az az mszp-s, akinek már leesett a tantusz, hogy ezzel az Összefosással a maszop (és ezzel együtt a saját karrierje) végleg kifingott.

NYESZLETTHÁZI Atiska ugyanis ahelyett hogy a saját párt- és harcostársaival törődött volna, belerohant egy olyan választási vereségbe, ahol még azt a kevés parlamenti helyett sem a kitartó maszopos kapja majd, hanem az Elmúttnyócév ótvar pofái.

Mot kezd majd leesni a tantusz a hülye maszoposoknak, hogy ezzel már 2018-at is elbukták mint az ólajtó. A hülye kis maszopos mehet ki plakátot ragasztani 48 ezer ft-ért, cserébe gyúrtcsány, Libás, fodor, kuncze és ótvar bandátársaik melegednek majd a parlamentben havi másfél millióért.

Do Szvidányija maszop!

♔batyu♔ 2014.02.01. 10:50:26

@ordovícium: "A baloldal legalább demokratikus gondolkodású, normális emberekből áll."

Gondolom, te is baloldali vagy, mert ekkora baromságot amúgy nem írnál le.

♔batyu♔ 2014.02.01. 10:52:59

@high up!: "A hülye kis maszopos mehet ki plakátot ragasztani 48 ezer ft-ért, cserébe gyúrtcsány, Libás, fodor, kuncze és ótvar bandátársaik melegednek majd a parlamentben havi másfél millióért."

Ez pontosan így van. El is keseredtek ott néhányan.

high up! 2014.02.01. 10:55:32

@Mária:

Bocsika, de te nem ismered a képletet: ha a maszop pártlsitán 25%-ot kap (ennyit meg kap), akkor azon a 25 helyen Nyócév összes trógere helyet kap majd a sameszeikkel.

A hülye kis maszop párttag, aki meg még el is hitte, hogy a maszop önálló meg megújul, meg majd csak a parlamenten kívülről fogja bámulni, hogy ezek foglalják el előle a másfél milliós állásokat (plusz költségttérítés és háttérinfrastruktúra).

NYESZLETTHÁZINAK biztos a hatalma a maszop elnökségén belül (hiszen mindegyik neki köszönheti a pozícióját), de a tagság körében nagyon dukálni fog egy belső parasztlázadás ellene.

Mária 2014.02.01. 11:10:04

@high up!:

Így van, a lista eleje valószínűleg kap négy újabb potya évet.

De a 25%-ról nem vagyok meggyőződve :)

ordovícium 2014.02.01. 11:15:47

@Conchobar: De, sajnos fennáll a korreláció. Az igazságot én írtam le. A demokrácia súlyos sérelmeket szenvedett, a gazdaságpolitika növekedésellenes, csalásról és lopásról szól (majdnem) minden. Objektív vagyok: aki korrupt, bűnhődjön (Hagyó, Hunvald, stb.). Biztos sokan voltak akkor is, mert az emberek mondjuk 20 %-a korrumpálható és pozícióban is van. De jelenleg maffiaszerűen zajlik mindez! Simicska, Nyerges, Mészáros üzletágakat kaparint meg, milliárdos beszerzéseken tarolnak. Ehhez képest a 2002 - 2010 közötti korrupció kismiska volt. Objektív vagyok: volt pár támogatható intézkedés is, pl. Btk. szigorítása, három csapás bevezetése. De az említett ámokfutás (és még pár említendő: dilettáns alaptörvény, forgalom szétadóztatása, média elfoglalása és kormányzati szócsővé alakítása, visszamenőleges törvényalkotás sok esetben) mellett ez jelentéktelen. Igen, baloldali vagyok, pedig lehet hogy más országban inkább jobboldali lennék. De Mo-n a jobboldal dilettáns. Én mondjuk Orbán, Szijjártó, Selmeczi G., Semjén, Kerényi, Bayer, Mráz helyett inkább Gyurcsányt, Kunczét, Bokrost, Kéryt, Vágó Istvánt, Tóta W-t, Alföldit, Bródyt, Török Gábort választom. Az utóbbi kategória a szelekció, az előbbi szegmens a kontraszelekció. Lehet másképp gondolkodni, de a tényeket figyelmen kívül hagyni - butaság. Ha az előbbi pár hozzászólásom sem gondolkodtatja el az olvasókat, akkor valóban nincs értelme. Ez van, szellemi nihil, illetve vallásos hit a vezérben.

2014.02.01. 11:21:54

Gyurcsány nem jöhetett volna vissza, ha nincsenek mögötte szavazók. Nem lettek volna mögötte szavazók, ha Mesterházy képes meggyőzni a többséget, hogy alkalmas miniszterelnöknek és az MSZP egy új korszakot hozna el számukra. De nem csak ez nem sikerült, hanem a balliberális tábor tagjait sem fogta össze, azok háromfelé mennek.

A poszt minden szava egy marhaság, a szerző utálja Gyurcsányt, kerített hát egy elméletet, hogy fikázhassa kicsit. Láttunk már ilyet, az élet megy tovább.

spqr1 2014.02.01. 11:21:57

Jobbik 10-15 % legalabb
LMP 5-10 % legalabb
Hogyan tudna legyozni az mszmp a Fideszt ezek utan? Kizart, hogy a Fidesz csak 30%-ot kapjon.

ordovícium 2014.02.01. 11:28:14

@Trollcsány rising: Nem, Orbán érdekkörében egy szűk klikk van, a 2 millió (vagy most már inkább 2,5 millió) választó nem haszonélvezője a rendszernek. Csak ideig - óráig egy része anyagilag jobban jár (pl. 16 %-os szja-val, rezsicsökkentéssel). De adóemelésekkel, forgalmi adókkal meg rengeteget visszafizet: szja adójóváírás eltörlése, áfa és jövedéki adó emelése, telefonadó, baleseti adó KGFB-ra, biztosítási adó, tranzakciós illeték, egyéb multiadók (bankadó, chipsadó, közművezeték-adó, energia különadó) áthárított része a termékek, szolgáltatások áraiban, csak ez nem olyan plasztikus, mint a kétkulcsos szja. De ha valaki jobban is jár, ez a rendszer akkor sem fenntartható, mert antidemokratikus, és tőkeellenes. A bankok, közműszolgáltatók nem sokáig tűrik a brutál veszteségeket. Elvesztik azt a nyereséget, amit 90 óta osztalékkal kivettek. Tehát nem volt értelme itt lenniük ebben a hibbant országban (pl. 25 év alatt éves pár százalék hozam helyett Mo cégalapítás helyett a tőkére szánt pénz lehetett volna bankbetétben is). Új nagy beruházók már nem jönnek (Mercedest a "rohadt kommunisták" hozták össze), ennél még Románia és Bulgária is kiszámíthatóbb. Taszítjuk a külföldieket, és áprilistól rengeteg multi kivonul (aki megteheti). Persze majd a magyarok átveszik - harsogjátok. De egyrészt ez nem piaci alapon megy, tehát ellenszenves, másrészt majd átveszi a fidesz-közeli bagázs. Ez az államszocializmus felé visz.

baldoc 2014.02.01. 11:30:29

Honnan veszik, hogy a Fidesz fog győzni??Önök járnak emberek között??
Kibe nem rúgott még bele a Fidesz? Miért szavaznának mégis őrájuk?
"A legrosszabb Gyurcsány is jobb, mint a legjobb Orbán."

Bolsi Buster 2014.02.01. 11:36:17

@ordovícium: 'Az igazságot én írtam le. A demokrácia súlyos sérelmeket szenvedett, a gazdaságpolitika növekedésellenes, csalásról és lopásról szól (majdnem) minden.'

mikor lett növekedésellenes a gazdaságpolitika? Hogyan alakult a növekedés az elmúlt ciklusokban?

Bolsi Buster 2014.02.01. 11:40:23

@ordovícium: 'Nem, Orbán érdekkörében egy szűk klikk van, a 2 millió (vagy most már inkább 2,5 millió) választó nem haszonélvezője a rendszernek. Csak ideig - óráig egy része anyagilag jobban jár (pl. 16 %-os szja-val, rezsicsökkentéssel). De adóemelésekkel, forgalmi adókkal meg rengeteget visszafizet: szja adójóváírás eltörlése, áfa és jövedéki adó emelése, telefonadó, baleseti adó KGFB-ra, biztosítási adó, tranzakciós illeték, egyéb multiadók (bankadó, chipsadó, közművezeték-adó, energia különadó) áthárított része a termékek, szolgáltatások áraiban, csak ez nem olyan plasztikus, mint a kétkulcsos szja.'

Tehát a választó hülye, nem tud számolni.

'De ha valaki jobban is jár, ez a rendszer akkor sem fenntartható, mert antidemokratikus, és tőkeellenes.'

Ezt ki is fejtheted. Mondjuk vitaindítónak jó lesz a fele annyi, de nem fenntartható deficit, vagy a fele annyi, de nem fenntartható infláció vagy a nagyobb növekedés.

nemigenértem 2014.02.01. 11:41:50

Nem csak Fletó terve Mesterházy elverése!
Kétségtelenül sokat segít nekünk Fidesz szimpatizánsoknak!
Köszönjük Ferenc!

Apropó, ki volt olyan gyenge, hogy nem tudott nemet mondani Fletónak?
Ja tényleg, Mesterházy....pont miniszterelnöknek való az ilyen nem?!

Albániában

Pipas 2014.02.01. 11:57:29

@Trollcsány rising: "Tehát a választó hülye, nem tud számolni."

A választó nem arra válaszol, hogy fizessük -e vissza a pénz egy részét adóban, hanem arra, hogy Gyurcsány vagy az Orbán idejében jöttek -e ki jobban anyagilag.

Ha meg úgy érzed, hogy több millió ember, az ország többsége ostoba és igazából te tudod a tutit, akkor érdemes alaposan elgondolkodni a helyzeten, mert kövér esélye van annak, hogy tévedsz.

egyjózsi 2014.02.01. 12:03:30

Igen! A félelem megalapozott! Gyurcsány a mai Magyarország legnagyobb formátumú politikusa. Félnek tőle jobb és baloldalon egyaránt. Aki viszont indulatok, előítéleték nélkül képes szemlélni teljes politikai pályafutását, láthatja, hogy a blog írója egy elfogult, nem tudni melyik oldalról "megbízott" bértollnok. ...vagy csak képtelen a valóság és a "gyártott ideológiák" közti különbség tételre...

ordovícium 2014.02.01. 12:06:47

@Trollcsány rising: A növekedés nem volt fényes 02 - 10 között sem, a válsággal járó nagy visszaesést igaz megszorításokkal, de elkezdte ledolgozni a Bajnai-kormány. Ebbe tromfolt bele a Fidesz. Növekedésellenes a kiszámíthatatlanság miatt, hogy bármikor bedönthetnek szektorokat egy jogszabállyal (bankadó, dohányszabályozás, különadó visszamenőlegesen), és erre rengeteg példa volt 4 év alatt. Már senki sem mehet biztosra. A trend biztos: a kiválasztott szakmát szétadóztatják, majd az értéktelenné vált céget felvásárolják. Így a hülye hozza ide a pénzét. Nem lett volna baj, ha 2010-ben jön pár különadó normális mértékkel. De itt 4 éve egymást váltják a különadók, a szektorok (energia, hitelintézet, biztosító, távközlés) nyereségét felemésztve, vagy radikálisan lecsökkentve. Így nem lehet tervezni, már pedig az üzleti életben racionálisan döntenek. És lehet gyűlölni a multikat, de az embereket bejelentik rendes bérrel, beruháznak, fontos a jelenlétük (a nyereséget újraforgatják és részben kitalicskázzák osztalékként). A magyar kkv-k meg főleg a csalásban járnak az élen. Velük nem mászunk ki a bajból. Növekedésellenes a forgalmi adók elképesztő súlya miatt, az USA-ban nincs is központi áfa. Itt meg 27 %, plusz a korábban említett valag különadó, meg jövedéki adó. Növekedésellenes a normális demokratikus működés hiánya miatt: kormány irányítja a köztársasági elnököt, a jegybankot, zsebben az ügyészség, alig vannak jogai az ellenzéknek (az erősen fidesz felé lejtő választási törvényt inkább hagyjuk), alkotmánybíróságnak. Igenis fontos a jogrend, amikor körülöttünk ez működik. Inkább megy a tőke Szlovákiába, Lengyelországba, a balti államokba, de még ROU és BUL is jobb. Lehet hogy Kínában rosszabb a helyzet, mégis invesztálnak a külföldiek, de ott olcsó a munkaerő és 1,3 mrd-os a piac - ott belefér a kommunizmus is. Hát főleg ezekért növekedésellenes. Nem volt fényes a 90 utáni időszak sem, de ezzel a szisztémával +/- 1 % GDP-változás lehet (ez is volt 4 évig, kb. sum pozitív nulla). Ha tovább viszik 2014-től, akkor meg a kivonulási hullám miatt recessziót jósolok (2-3 % mínusz), utolér ROU és BUL is minket. Pedig a 90-es években még SVN és CZE után mi jöttünk. Ezt elszarták, a baloldal is (Medgyesy osztogatása nem fért bele), de a Fidesz sokkal jobban.

Pipas 2014.02.01. 12:16:19

@egyjózsi: "Gyurcsány a mai Magyarország legnagyobb formátumú politikusa."

Nagyformátumú? És miben jelentkezik az ő igen nagy formátuma?

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.02.01. 12:25:58

@Anselmo: Igen, de miért is? Sztm azért, mert Horn . és most felejtsük el, hogy micsoda volt valójában - nagy kaliberű politikus volt ,tudta szakmája minden csínját-bínját. Bár nem esik jól ezt mondanom.

virgo 2014.02.01. 12:32:41

Ez az írás pusztán a fantázia szüleménye, egyszerűbb lenne felsorolni, mi helytálló benne, mint a tévedéseket.
Fletó nagy gazember, az igaz. Itt vége is a jó következtetéseknek.
Mesterházyról nagyjából mindenki tudja- még az MSZP szavazók is- hogy nem alkalmas ME-nek.
Bajnai finoman szólva nem örült, mikor bevették GyF-et a nagy összeborulásba.
Ő ugyanis a bizonytalanok számára is vállalható figura (még nem járatódott le, hogy úgy mondjam), Fletó viszont gumilövedékkel lövette az ellene tüntetőket... ez nagy különbség.
Persze, Fletónak van egy nem túl nagy, ámde annál hangosabb rajóngótábora, de hát ezek eléggé buta emberek. Valójában a jelenléte önmagában hazavágja az egész baloldalt.

Én úgy látom, ez a baloldal nem akar nyerni, de hogy ennek mi az oka, arról csak találgatni lehet.

egyjózsi 2014.02.01. 12:50:19

@Pipas: ...többek között ebben. Hogy minden második hír vele foglalkozik. ...hogy a "blogírók" kedvenc témája, mert tudják, rengeteg látogatót vonzanak a róla szóló bejegyzések. De hadd emlékeztesselek Orbán anno mit mondott róla a kerekasztal tárgyalásoknál. S a mostani félelmet vajon mi igazolja? Gyurcsánnyal van tele a sajtó! Lehet szeretni, lehet gyűlölni, de közömbös embert vele kapcsolatban nem nagyon találsz...

egyjózsi 2014.02.01. 12:58:35

@virgo:"Fletónak van egy nem túl nagy, ámde annál hangosabb rajóngótábora, de hát ezek eléggé buta emberek."
A rajongótáborokat általában nem az "értelem" alapján szokták mérlegelni, hanem számszerűleg. Téged viszont a hozzászólásod alapján lehet!
"Fletó viszont gumilövedékkel lövette az ellene tüntetőket..."
Nos ez nekem elég a te megítélésedhez... Láss, láss, ne csak nézz...

babraba 2014.02.01. 13:24:33

1, mesterházy legnagyobb akadálya, hogy mine. legyen, maga mesterházy...
2, az mszp-re pont ráfér, hogy a földig rombolják, és sóval hintsék be, még a maradványait is!
akkor talán, létrejöhetne, egy olyan bal-liberális párt, ami ér is valamit...

micsoda? 2014.02.01. 13:26:20

@eßemfaßom meg áll: Persze, mert az "öszödi beszéd" szajkozása, az ostobáknak bejön, pedig csak belföldön volt érdekes. Az "azeri ügy" nemzetközi felháborodása az smafu. Akkoriban külföldön magyarnak lenni, nem volt dicsőség, tapasztaltam.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 13:27:31

@burgener:

"van egy kis probléma: a DK-nak max. kb. 4 embere lesz a parlamentben, Fletóval együtt.

Az MSZP-nek minimum 60.

Fletóból lóf... se lesz."

2010-ben 0 képviselője volt a parlamentben. Az MSZP-nek 59. Abból lett Gyucsánynak 10.

Alapvetően értelmetlen a baloldali blokkon (= de facto újraegyesült utódpárt) belüli erőviszonyokkal foglalkozni, egy brancs az, csak a vezetésért birkóznak mindenféle felállásokban.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 13:32:28

@virgo:

"Bajnai finoman szólva nem örült, mikor bevették GyF-et a nagy összeborulásba.
Ő ugyanis a bizonytalanok számára is vállalható figura (még nem járatódott le, hogy úgy mondjam)"

Ha a bizonytalanok számára vállalható lenne, akkor nem fulladt volna totális kudarcba az Együtt-project.

Valójában Bajnai a baloldali törzsbázis mérsékeltebb töredéke számára vállalható, és pont. Ők viszont egy vak lóra is le fognak szavazni, ha az lesz az 'ellenzéki' jelölt. Lehet hogy fintorogva, lehet, hogy csekély lelkesedéssel, de mennek leszavazni a közös listára, függetlenül attól, hogy Gyurcsány, Karácsony Gergely vagy Szanyi rajta van-e, vagy nem. Csak az így még kevés lesz.

virgo 2014.02.01. 13:34:32

@egyjózsi:
"Nos ez nekem elég a te megítélésedhez... Láss, láss, ne csak nézz..."

Gondolom sejted, hogy mennyire magasról leszarom...
Ennyit értesz abból, amit írtam, ez viszont nem az én problémám.

virgo 2014.02.01. 13:38:04

@Gunboat-Diplomat: Ez azért így nem igaz, szerintem. Nagy divat most az ellentábort birkázni, de én úgy gondolom, elég sok ember be van most rágva, nem a bal vagy jobboldalra, hanem a rendszerváltó elitre, úgy cuzammen. Ezek az emberek pedig joggal mondhatják, hogy nem írok biankó csekket senkinek, tessék engem meggyőzni, valami választási programfélével, vagy legalább hihető hazugságokkal.

spqr1 2014.02.01. 13:43:43

@virgo: Ez nagyjabol igaz, de ebben az a veszely, hogy akkor a Jobbik fele mennek az emberek, mert lehet kritizalni a Jobbikot, mert sok hulyeseget mondanak, de van amiben 1000%-ban igazuk van, es altalaban olyanokban, amikben a hetkoznapi emberek az erintettek es nem a nagypolitika, a bankarok, amit nem is latnak at igazabol

Bolsi Buster 2014.02.01. 13:47:54

@Pipas: Én csak reagáltam, ironikusan. Ez mellément.

virgo 2014.02.01. 13:48:59

@spqr1: Te rábíznál egy országot a Jobbikra? Mert én nem, és ebből a szempontból kb. hasonlóan gondolkodik az emberek nagy többsége. Kutyát se érdekli, hogy pár dologban esetleg igazuk van.
Az MKKP-ra szavaznék, de azt meg nem merik bejegyezni...

Bolsi Buster 2014.02.01. 13:53:09

@ordovícium: 'A növekedés nem volt fényes 02 - 10 között sem, a válsággal járó nagy visszaesést igaz megszorításokkal, de elkezdte ledolgozni a Bajnai-kormány. Ebbe tromfolt bele a Fidesz. Növekedésellenes a kiszámíthatatlanság miatt, hogy bármikor bedönthetnek szektorokat egy jogszabállyal (bankadó, dohányszabályozás, különadó visszamenőlegesen), és erre rengeteg példa volt 4 év alatt. Már senki sem mehet biztosra.'

Mielőtt harmadszor is leírnád ugyanezt, elmondanám hogy a gazdasági növekedés ebben a ciklusban 6%-kal több mint az előzőben, méghozzá GDP arányos eladósodás mentesen. Ezért nem igazán értem a növekedésellenes, fentarthatatlan gazdaságpolitikát miben látod.

Ezzel kezdjed majd utána foglalkozom a többivel. Olyanokkal nem hogy az USAban nincs központi áfa, ezzel mit akarsz, ez az USA? Vagy az volt? Szóval ne fárassz, és ha tördeled a szöveget úgy könnyebb értelmezni.

Jolka40 2014.02.01. 13:59:43

@nu pagagyí: Minden szavával egyetérték. A kérdés csak az: hogyan?

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 14:01:40

@virgo:

Ezek az emberek otthon fognak maradni, az egész Bajnai-féle pofáraesés annak az ékes bizonyítéka, hogy nem lehet semmiféle trükkel befűzni őket a 2010-es zakót elszenvedő baloldal mögé.

A bizonytalanok számára Bajnai és Gyurcsány egykutya. Az egész reménykedés, hogy Bajnai majd centrista, sőt csalódott jobboldali szavazatokat fog hozni, légvár volt.

Pipas 2014.02.01. 14:02:55

@egyjózsi: "rengeteg látogatót vonzanak a róla szóló bejegyzések"

Más az elképzelésünk a "nagyformátumú politikus" szavak jelentéséről. :) Valószínűleg a "szánalmas ripacs" szókapcsolaton is mást-mást értünk. :D

virgo 2014.02.01. 14:13:08

@Gunboat-Diplomat: Abban egyetértek, hogy jobboldalról nem képes szavazatokat elvenni. Ebből a szempontból már az MSZP-vel való frigy is végzetes hiba volt.

Jolka40 2014.02.01. 14:22:08

@Pipas: A tehetségében. Bizony.

Fekete Pestis 2014.02.01. 14:22:16

@ordovícium:

" De ha valaki jobban is jár, ez a rendszer akkor sem fenntartható, mert antidemokratikus, és tőkeellenes. A bankok, közműszolgáltatók nem sokáig tűrik a brutál veszteségeket. Elvesztik azt a nyereséget, amit 90 óta osztalékkal kivettek. Te"

1. A közmücégeknek 1997ben adott 8% ROA pont azért lett adva, mert az ország kockázatos. Na, hát akkor a közmüadót, mifenét meg pont úgy lehet venni, mint a kockázat "manifesztálódását".

2. "tökeellenes". Nézd, a 2002es "jóléti rendszerváltás" kurvára megemelte az államadósságot, amit most bajos refinanszírozni. 3 lehetöség van:
1. haircut, átütemezés. Nincs meg hozzá a bátorság
2. A középosztály ( azaz aki pár100.000 Ft-t keres haonta) fizet, magasabb SZJAval és ingatlanadóval
3. A multik fizetnek

A 3. igazságosabb, mert ök húzták a nagyobb hasznot.

Persze ezt sem így kellett volna csinálni, de a koncepció [uraim, kasszához] az jó.

Gunboat-Diplomat 2014.02.01. 14:30:55

@virgo:

Szerintem az már elkerülhetetlen következmény volt csak, Bajnai már a küszöbön pofára esett, mikor nem sikerült maga mögé felvonultatnia az LMP-t. Lehetett volna a Bajnai-projectben lehetőség - csak nem Bajnaival, hanem valami kevésbé lejáratódott arccal.

spqr1 2014.02.01. 16:08:51

@virgo: En is ezt irtam, hogy "az a baj...."
Kormanyozni nem tudnanak,mert azert az bonyolultabb, de hogy eleg fontos dolgokban igazuk van, az teny.
Ezert fog megint a Fidesz gyozni 2/3-dal vagy meg annal is tobbel.

eßemfaßom meg áll 2014.02.01. 16:32:46

@egyjózsi: "..többek között ebben. Hogy minden második hír vele foglalkozik. ...hogy a "blogírók" kedvenc témája, mert tudják, rengeteg látogatót vonzanak a róla szóló bejegyzések."

Ezen az alapon a vv lakók Magyarország legnagyobb formátumú személyiségei

"A rajongótáborokat általában nem az "értelem" alapján szokták mérlegelni, hanem számszerűleg."

GYF-nek azért számszerűen sincs nagyobb rajongótábora mint IQ alapon. Hiheted persze ennek az ellenkezőjét, mindenkinek szíve joga álmodozni.

eßemfaßom meg áll 2014.02.01. 16:38:38

@ordovícium: "A növekedés nem volt fényes 02 - 10 között sem, a válsággal járó nagy visszaesést igaz megszorításokkal, de elkezdte ledolgozni a Bajnai-kormány. Ebbe tromfolt bele a Fidesz."
ja:
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/a-valsag-kirobbanasa-ota-nem-volt-ekkora-novekedes-magyarorszagon-420666

ordovícium 2014.02.01. 19:34:13

@Trollcsány rising: Annyit korrigálnék, hogy 02 - 06 között (Medgyessy és Gyurcsány) 4,0 - 4,5 % közötti éves GDP-növekedés volt (a választási évet mindig az előző kormánynak "adtam"), míg 07 - 10 között (Gyurcsány, Bajnai) visszaesett. Erre rosszul emlékeztem, tévedtem.
A 07 - 10 adatok: 2007-ben 1,1 %, 2008-ban 0,4 %, 2009-ben -6,5 %, 2010-ben 1,3 %. De itt figyelt be a válság, a 2009-es év drasztikus visszaesése nem ezen időszak hibája. Arra rosszul emlékeztem, hogy nagyon elindult felfelé 2010-ben, sajnos nem. De szerkezeti oldalról a megszorításokkal megvolt a lehetőség.
A Fidesz alatt az éves GDP: 2011-ben 1,6 %, 2012-ben -1,7 %, 2013-ban 1,0 % (becsült).
Szóval a 2009-es behalást leszámítva mindkettő egyenlegében kb. nulla, vagy majdnem pozitív nulla. De a 02 - 06 évek 4 - 4,5 %-os volumene sehol sincs.
A KSH folyóáras összehasonlítása (lentebb a link) a 2000. évet 100 %-nak tekintve jobban mutatja a tendenciákat: 2006-ig szépen emelkedett (100-ról 127 %-ra), aztán stagnált, 2009-ben durván visszaesett, majd 2010-től ugyanott vagyunk (121 % körül). És nagyon messze a 2007-es csúcs, a 127 %.
Szóval Bajnai alatt sem volt tökély, de a Fidesz sikerének eladni a válságot követő évek 3 éves nulláját, az is erős csúsztatás.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt001.html

egyjózsi 2014.02.01. 19:34:58

@eßemfaßom meg áll: nem kellene összekeverni a "tömegízlést" a tömegek által figyelemmel kísért politikai tartalmú írásokkal.
Mellesleg, - de lehet, hogy csak én nem tudom - nem látok blogokat a vv lakókról... Nem a rajongók száma teszi Gyurcsányt nagy formátumú politikussá. hanem a személyisége, a kommunikációs képességei, széles látókörűsége, és sorolhatnám tovább...
...amúgy, akik utálják, és tudom, sokan vannak, legalább annyian mint a vv. rajongók, úgy sem győzhetők meg tényekkel sem. Aki "szemkilövetőzik" vele kapcsolatban, annak szellemi szintje valószínűleg nem haladja meg a "békemenet" résztvevőinek szellemi színvonalát...

eßemfaßom meg áll 2014.02.01. 21:10:33

@egyjózsi: Ok, nem kell tovább erőssíteni, hogy te egyike vagy a blog.hu viccmesélő humoristáinak

Kolb Ace 2 2014.02.01. 22:48:10

Mesterházy és Fletó nagy kezdőbetű, te fasz! Az orsós viktor cigányführer az kisbetű.

Trencsényi Zoltán 2014.02.04. 12:04:09

kibukott a szog a zsagbol kurva egy banda!!!
süti beállítások módosítása