Konzervatív, kemény és szabadszájú írások

Károly szerint a világ

Károly szerint a világ

Pont a Ponta? Az MSZP agytrösztje teljes csődöt mondott

2013. március 11. - A világ szerintem

Úgy tűnik, a 20 perces MSZP-s kampányvideo totális csődje nem volt elég az MSZP-nek. 22-re húztak lapot, azaz meghívták a minden magyarok által közutálatnak örvendő román miniszterelnököt az évértékelőjükre.

Na, ennél nagyobb öngólt ritkán tud rúgni még egy szoci párt is. Én elhiszem, hogy úgy kellett valami külföldi vezető a szociknak, mint egy falat kenyér, de hogy pont a Ponta? Visszautalni tudok csak a korábbi posztomra: „Mondjuk a színpadon nyilvánosa Michael Jacksont imitáló Mesterházy Attilától nyilván nem vár senki olyan intellektuális teljesítményt, hogy föl tudja mérni ennek hatását. Na de, hogy az MSZP több tucatnyi alelnöke, elnökségi tagja és pártigazgatója, választmányi vezetője közül egynek se jutott eszébe, hogy „Elvtársak! Ebből gond lesz!”, az azt mutatja, hogy a szürke állománynak egyre inkább híján vannak a szocik. Jószerével agyhalottként próbálkoznak ezzel-azzal, hátha bejön. Persze az is furcsa, hogy eszerint hiába fizetnek Ron Werbert, Braun Róbertet, és még néhány pr tanácsadót, közülük sincs egynek se annyi esze, hogy fölmérje ennek az ökörségnek a hatását.”

A mai magyar, erősen frusztrált társadalom ismeretének totális hiányáról tanúskodik ez a meghívás. Hiszen még a jó öreg szoci érzelműek döntő többsége is utálja a románokat, a románok vezetőit meg végképp. Kevés olyan magyar család van, ahol ne lennének erdélyi rokonok, ismerősök, kevés olyan települési és kisközösség van, ahol ne lennének Erdélyből származó magyarok. A román szó, akár tetszik, akár nem, szitokszó Magyarországon. Kinek jobban, kinek kevésbé, de hogy még az mszp-sek sem szeretik őket, az tény. Erre meghívják, azt a román kormányfőt, aki mindeddig még csak leplezni sem igyekezett magyargyűlöletét, akinek pártja a kampányát nem kis részben a magyarok elleni gyűlöletre építette.

Egyszerűen fölfoghatatlan, hogy mit akartak ezzel elérni a szocik. Bemutatni, hogy ők rendezni képesek a magyar-román viszonyt? Hiába mondott most éppen mézédes szavakat Ponta, az alapvető kérdés mégiscsak az: „Ki hisz ma Magyarországon Pontának?” Nagyjából senki. Gyaníthatóan még azok nagy része sem, akik idecibálták. Mivel Pontának nem hisznek a magyarok, így egészen bizonyosan a meghívói is hiteltelenné váltak.

Ráadásul az MSZP, mostani önmagától meglehetősen ügyesen, az erdélyi szavazatszerzés felé ügyesen elindult nem is oly régen, amikor nyilvánosan összeborult az RMDSZ-szel. Az RMDSZ ugyanis nagyon nagy szavazói potenciállal rendelkezik odaát. Nem állítható, hogy sikerült volna az RMDSZ-esek többségét rávenni arra, hogy a szocikra szavazzanak 2014-ben, de a jól működő szavazógépezetük, sok tízezer szavazatot hozhatott volna az MSZP-nek. Na, de ezek után már csak a hardcore, szemellenzős szavazóikat tudják majd az MSZP mellé állítani, különösen úgy, hogy vélhetően egész Erdély tele lesz plakátolva Ponta és Mesterházy összecsókolózásával.

Az már csak hab a totális csőd tortáján, hogy - akárcsak a kampányvideonál – a szociknak sikerült elérniük azt, hogy a többség nem a tartalomra emlékszik, hanem a baklövésekre. Akárhogy fújja is a baloldali média, hogy „milyen jó volt Mesterházy”, a társadalom döntő többségéhez egy üzenet jutott el: az idióta MSZP a román miniszterelnökkel reklámozza magát. Mindezt a nemzeti ünnepünk előtt egy héttel. Ekkora magas labdát lehet, hogy csak szánt szándékkal lehet feladni? Lehet, hogy az MSZP vezetői máshova akarják terelni a szavazóikat? Na, de ez már majd egy másik poszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://karolyvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr995127709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása