Konzervatív, kemény és szabadszájú írások

Károly szerint a világ

Károly szerint a világ

Bajnai a turiban

A second hand emberek között keresgél

2013. február 23. - A világ szerintem

Úgy tűnik, nagy bajban van Bajnai, miután minden erőfeszítése ellenére sem sikerült lenyúlnia az LMP. Néhány képviselőt meg tudott venni, de se frakciója, se pártszervezete, se irodája, se aktivistája nincs. És úgy néz ki, hiába az erőteljes netes kampány, néhány ezres e-mail adatbázis és néhány ezer like-olón kívül semmit sem tudnak felmutatni. Az évértékelőnek nagyzolt rendezvényére is e-mailek és telefonkampányok sokaságával tudott csak megfelelő embermennyiséget összeverbuválni. Nincs tehát ember. Se jelölt, se aktivista. Na így persze nem fog menni…

Az ugye nyilvánvaló Bajnai számára is, hogy a milliás és egyéb futóbolondokkal nem lehet nekimenni a választási kampánynak. Mert egy dolog kimenni néhány ezer emberrel együtt egy vasárnap délután pár órára tüntetgetni, viszont egészen más dolog naponta szervezni, időt, energiát, tehetséget és pénzt áldozni egy ügyre. Na, az utóbbi kettőnek igencsak híján van az a gyülevész had, akiket a millások eddig össze tudtak toborozni. Egyedül idővel állnak jól, hiszen többségük a társadalom szemete, akiknek soha semmi sem jó, dolgozni nem szeretnek, értelmes tevékenységgel általában nem fárasztják magukat, kimerülnek a mindennapjaik abban, hogy a neten vagy a tv előtt ülve baromságokat olvasnak, néznek és agyatlanul továbbadnak. Ezzel és velük viszont kampányolni totális bukás.

A netes liberális elitet, aki hajlandó időt, tehetséget és némi pénzt is áldozni, megtartotta az LMP. Ezek a személyek undorodnak a Bajnai féle arcátlan hazugságáradattól, a nem is titkolt pártlopási kísérlettől, és a milla által összecsődített csőcseléktől is.

Nem maradt más megoldás tehát Bajnai számára, mint a társadalmi turkálóba menni. A second hand emberek közül próbál meg megfelelő mennyiségű kampányemberhez jutni. Más persze nem maradt neki. Ezért is nem lepett meg, amikor bejelentették, hogy telefonkampányt kezdenek, amelyben aktivistákat keresnek.

Megcélozzák az örök lúzereket

Elnézve Bajnaiék e-mailes hírleveleiket, van is hozzá némi tehetségük. Megcélozzák a társadalom még hadra fogható lúzereit. Azokat, akik a politikához mindig jobban érteken, mint a politikusok, akik a focihoz jobban értenek, mint az edzők, akik mindig mindenkinél okosabbak, épp csak sohasem sikerült semmire se vinniük. Mert a szájuk mindig nagyobb volt, mint a tehetségük. Éhbérért dolgoznak, ha dolgoznak bárhol is, de sehol sem tudnak hosszútávon megragadni, mert mindig más munkáját tudnák sokkal jobban elvégezni, mint a sajátjukat. Ezért áskálódnak, intrikálnak, pletykálnak, amit végül persze mindenhol megunnak… És ilyenkor persze sohasem magukat okolják, hanem a főnököt, a multit, meg leginkább a szemét kormányt. És mivel a környezetükben általában mindenki jobban él, mint ők maguk, ezért is a kormányt tarják hibásnak.

Na, náluk egy ügyesen megfogalmazott telefonos szöveg ülhet. Ezeket az örök lúzereket keresi most Bajnai, hogy legyen hadrafogható talpas népe. És ne legyenek illúzióink, lesznek ilyen second hand emberek. Ezek, akik sehova sem kellettek. Ezek, akik a rendszerváltás idején beléptek az szdsz-be, aztán Horn Gyulára szavaztak, majd miépesek lettek, s persze próbálkoztak ezek a Fidesznél és a Jobbiknál is, de onnan is kitessékelték őket, mert tehetségük semmi, szájuk óriási és azonnal vezetők akartak lenni.

2014 után mi lesz velük?

És most minden sikertelenségüket, frusztráltságukat és alantas bosszúvágyukat akarja Bajnai kihasználni arra, hogy összebuheráljon magának és néhány régi partizánnak, köztük az LMP-t szétszakító beépített ügynököknek 5-6 százalékot a 2014-es választáson. Hogy utána mi lesz ezekkel a second hand emberekkel? Semmi, mehetnek vissza a kocsmákba, a választások után Bajnaiék meg sem ismerik majd őket… Semmi más nem kell tőlük, mint az idejük, az ingyenmunkájuk és az elszedhető kis pénzük. Bajnai 2013-2014…

A bejegyzés trackback címe:

https://karolyvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr265100738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szemkilövetők seggnyalói kíméljenek 2013.02.24. 12:58:39

Csak nehogy az legyen a vége, hogy Bajnai eladja az egész pártot három befutó helyért az MSZP pártlistán, magának meg talpasainak.

Mert amilyen szép egyenes vonalban esett a népszerűségük, mióta csak megalakultak, igen csak kétséges, hogy BIZTOSRA lehetne venni az 5% megugrását...

szemkilövetők seggnyalói kíméljenek 2013.02.24. 12:59:58

És ha már nem biztos az 5% akkor könnyen teli lehet a gatyó, és Bajnai akkor fog felkéreckedni az MSZP pártlistára.

Viszont oda már nem fogja magával vinni Juhászt meg a többi MSZP kritikust. Őket is el fogja dobni, amint jön ez a forgatókönyv...

|||||||||||| 2013.02.24. 13:10:55

0/10, túlságosan erőltetett

niklex 2013.02.24. 13:11:06

Van benne itt-ott valami, de azért fene nagy objektivitást tükröz az állandó jelzőhasználat....

dimitrij 2013.02.24. 13:25:09

félelmetesen ostoba poszt... minek ír politikai témában blogot olyan, aki egy kibaszott közvélemény-kutatást nem olvas végig, vagy nem képes megérteni.

az lenne a beugró, hogy megnézed melyik társadalmi csoportban erős az Együtt 2014, abból próbálsz következtetéseket levonni, nem holmi körül nem határolható ostoba ellenszenv alapján.

a másik fele dolognak az, hogy a nyitó eredmény, amit egy közvélemény-kutató cég mért, és ami igen sok vitát váltott ki azzal, hogy az mszp szintjére állította be Bajnaiék mozgalmát, az egy adott időpillanatban akár helyes is lehetett, azonban ezt követően hónapokig nem történt olyan lépés, ami alkalmas lett volna arra, hogy tematizálja a közbeszédet, médiafelületet biztosítson nekik. erre nagyjából két hete került csak sor, talán három, azóta indultak el a sajtóközleményekkel, illetve akkor volt a kampányindító évértékelő.

innentől lesz majd érdemes figyelni rájuk, nyomon követni a tendenciát, kiváltképp a városi értelmiségi körökben, akik képesek arra, hogy ne vélt politikai ideológia alapján, hanem valós program alapján alakítsa ki álláspontját.

ha ebben a csoportban fog robbantani a 2014, akkor van esély arra, hogy 14-ben meghatározó politikai entitás váljon belőle...

de hogy a szerzőnek egy épkézláb gondolata nem volt a téma kapcsán, az több, mint kínos... :)

kennyking 2013.02.24. 13:33:09

Ez a poszt is egy vélemény.Közel áll az enyémhez.A Bajnai- jelenségnek nagyobb a füstje, mint a lángja.Kikerültek a pozícióból az amerikai szponzorok, fogy a zseton, így fogy a lendület is.
Bajnait csak egy kisebbség -a vágyálmait valósággá vetítő liberálisok- támogatja.A kormányváltáshoz két dolog kell, kiábrándult tömegek és egy alternatíva, amire a rossz kormány lecserélhető. A kiábrándult tömeg még akár meg is lehetne - bár közel sem akkora, mint amit itt az Indexen vizionálnak naponta többször-, de alternatíva nincs.Ha van, az is a Jobbik.Bajnai, a bankár-kaszt jelöltje nem vonzó alternatíva az elszegényedett országnak.Bár köztudott, hogy Magyarországon a legnagyobb az egy főre eső szociálisan érzékeny bankárok száma.

csavari 2013.02.24. 13:35:52

@dimitrij:

Neved után itélve lehet, hogy beszéled a Magyar nyelvet de nem érted!
A többszörös gyilkos libatolvaj bármilyen média hátszelet is kap a futottak még kategóriába tartozik! Néhány ilyen agyatlan barom mint amilyen te is vagy szavazhat rá de tömegekre ne számítsatok!

Fejesrob 2013.02.24. 13:53:05

Bajnai egy báb pár olyan USA béli ember kezében, akiknek hosszú évek óta megéri halászgatni a Kelet-európai zavarosban.

Legyintenék, de az a helyzet, hogy 2002-2010 között igen-igen jól jártak a mi rovásunkra.

dimitrij 2013.02.24. 13:53:59

@csavari: neveddel ellentétben még annyi agyad sincs, hogy érdemi válaszr fussa... nem baj, és nem is meglepő, az általad reprezentált, legfeljebb zsigeri gyűlölet visszaadására képes egyedek véleményét is tiszteletben lehet tartani, de azt azért érdemes minden alkalommal leírni, hogy egyrészt a hazugságokra épülő érveknek nincs ereje, valós hatása, másrészt jól bizonyítják azt, hogy a magadfajták nem valós érvek mentén próbálnak - sikertelenül - érvelni és vitázni, hanem ostoba pletykák, politikai akaratot kiszolgáló talpnyalók által megfogalmazott vádak alapján.

abban az esetben, ha egy minimális értelem szorult volna beléd, akkor megpróbálnád a gazdasági, vagy más, már publikált elképzelés alapján bizonyítani az alkalmatlanságukat, ehelyett valami buta, több bukott sajtópert eredményező ökörséggel próbálkozol, ezzel mintegy kiállítva a saját, nem éppen kedvező elemeket tartalmazó bizonyítványodat.

érted ugye, hogy magadat alázod? :)

ahogy a blogot jegyző Károly is...

kzoltana 2013.02.24. 13:54:14

Az E14 a zsidólistázó ellen demonstrált. Beintettek a jobbikosok a tiltakozóknak. A tahók számát tekintve magasan vezetnek.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3932_hol_az_igazsag

dimitrij 2013.02.24. 14:02:44

@kennyking:

"Ha van, az is a Jobbik."

bazzeg, elég alaposan el tetszett tévedni a politikai dzsungelében, a jobbik semmivel nem különb, mint az szdsz volt pár éve, azzal a különbséggel, hogy ezek a megélhetési politikusok nem olyan szépen fogalmazzák meg a mondanivalójukat, mint azok... amint középen az eddiginél is több szavazatot veszít a fidesz, elemi érdekükké válik, hogy a jobbik belebukjon valami előre borítékolható balhéba. így helyettük majd a fideszre szavaz néhány százalék, oszt jónapot.

"Bajnai, a bankár-kaszt jelöltje nem vonzó alternatíva az elszegényedett országnak"

bankár kaszt... atya isten. :) annak ki a vezetője, az OTP-s MLSZ-es Csányi? de hát ő egy jó kádere a pártnak. vagy Törcskei? vagy esetleg a Gránit bankos Demján? :)

nem ártana elolvasni a kedves hozzászólónak, hogy miért is van szükség bankokra és hitelekre, autentikus forrás lehet ennek kapcsán Széchenyi műve... majd ha ezt elolvasta a kolléga, akkor kezdjen neki a bankározásnak.

"Bár köztudott, hogy Magyarországon a legnagyobb az egy főre eső szociálisan érzékeny bankárok száma."

ezt esetleg egy a véleményt alátámasztó diagrammal is meg tudná támogatni a tanult hozzászóló? :)

csavari 2013.02.24. 14:03:17

@dimitrij:

Jellemző rátok, hogy amikor a tényeket cáfolni nem tudjátok akkor a szokásos hazugságokkal jöttök! Az, hogy a zsidókból álló bíróságok kimentik a gyilkos bűnözőket időlegesen az ítélet alól csak idő kérdése, hogy mikor fogják megkapni a büntetésüket! Ne reménykedj benne, hogy elkerülitek a sorsotokat!

LallyPop 2013.02.24. 14:09:20

@dimitrij: Nagyon buta vagy. Ha ilyen butusok támogatják Bajnait akkor keményen meg kell küzdenie a legaljáért a DKval.

százhuszat verő gumibot 2013.02.24. 14:10:02

Ahogy készülnek az egyes pártoknál a konkrét ütemtervek a választásokig, úgy válik egyre világosabbá, hogy ugyanazok fognak megmérkőzni a hatalomért, mint 2010-ben. És várhatóan ugyanaz lesz a végeredmény is, legfeljebb a százalékok tolódhatnak arrébb nem igazán jelentős mértékben

Bajnai ugyanott erős, ahol az SZDSZ volt: Budapesten elérheti akár az 5%-ot is, míg máshol a küszöb alatt marad. Esetleg segédcsapataként bekanalizálhat néhány százaléknyi hasznos idiótát az MSZP szavazótáborába egy ügyes manőverrel, mint annak idején Kupa Mihály a Centrum párttal csinálta (emlékszik még rá valaki?)

Érdemi küzdelem csupán az egykori SZDSZ szavazókért várható az LMP-szakadárokkal kiegészült E14 és az LMP között, de ez csak az érintett pártok számára jelentős, országos szinten nem sok vizet zavar. Hacsak nem sikerül megismételni az SZDSZ trükkjét, hogy törpe pártként is kulcspozíciókat igényelnek maguknak a kormányban

Külföldi támogatásban nem lesz hiányuk, ez az egy ami már most biztosra vehető

TROLL 2013.02.24. 14:15:36

Ez a poszt, mindentől függetlenül, elég undorító lett.

LallyPop 2013.02.24. 14:15:49

@százhuszat verő gumibot: Azért annyi érdekes lesz 2014ben, hogy a Jobbik fel vagy le mozdul el.

Továbá hogy lesz-e hatásuk a HTM szavazóknak.

Az is bizonytalan hogy milyen lesz a részvétel. A fidesznek lesz a legnagyobb kampányfelülete, nekik most egy alacsony részvétel is megfelel.

Az is kérdés, hogy az európai válság hogy alakul ebben a másfél évben. A válság kiújulása a kádáristák utolsó reménye a kormányváltásra.

dimitrij 2013.02.24. 14:19:49

@csavari: milyen tények, te retardált? hol írtál tényeket, mutass rá! :) libásozol, mert egy befolyásolt, ostoba, antiszemita kis fasz vagy...

dimitrij 2013.02.24. 14:20:40

@Ándi bácsi: még az a szerencse, hogy mély bölcsességedben sikerült olyan érveket felsorakoztatni, amik mindent cáfoltak, amit állítottam...

segíts, soroljuk fel együtt.

miketbeszéltek 2013.02.24. 14:22:06

"Bajnai féle arcátlan hazugságáradattól"

Miről beszélsz, Te észkombájn? Arcátlan, példátlan rágalmazásáradatot éppen a FIDESz produkálta Bajnai kapcsán!

kpityu2 2013.02.24. 14:25:17

Az MSZP a second hand emberek pártja, az ominózus miniszterelnök kereső kabaré óta.
Ki feccölne pénzt néhány amerikás kalandoron kívül egy olyan emberbe, akit tíz gágogó álőstermelő bármikor lemos a porondról.

Mária 2013.02.24. 14:26:44

like-olón = lájkolón?

szemkilövetők seggnyalói kíméljenek 2013.02.24. 14:29:14

Nem látom be, hogy a 2010-es MSZP+SZDSZ-nél, miért lenne jobb, vonzóbb, akár egy szavazattal is többet szerző a

2014-es MSZP + az új SZDSZek felállás.

Azért mert Bajnai majdnem 10%-al csökkentette a nyugdíjakat és ennek a hitelezők nagyon örültek?? (hogy a faszba ne örültek volna...).

Persze ha Orbán csinálna nyugdíjcsökkentést akkor egyből patás ördög lenne igaz, mennének ellene a nyugdíjas kommandók...

dimitrij 2013.02.24. 14:29:17

@Ándi bácsi:

ja, ez a nagy értelem, amiről beszélsz? :)

"Azért annyi érdekes lesz 2014ben, hogy a Jobbik fel vagy le mozdul el."

lefelé. nem igazán kérdés. amint a mérsékeltek között fogy a népszerűség, úgy a szélről fogja ezeket pótolni a fidesz, csak az arány kérdéses.

"Továbá hogy lesz-e hatásuk a HTM szavazóknak."

egy részük szavazni fog, mert elkötelezett, a többségnek nincs rá igénye. ha mégis, akkor meg cirka a kinti preferenciájához köthető hazai pártot fogja támogatni. ennek kapcsán érdemes megnézi a Néppárt vs. RMDSZ arányokat.

"A fidesznek lesz a legnagyobb kampányfelülete, nekik most egy alacsony részvétel is megfelel."

nekik csak az alacsony részvétel jó, ha többséget biztosít a szavazáson az a cirka 1,2-1,3 millió biztos pártválasztójuk. ha 65%-ot megüti a részvétel, akkor van baj, nekik. meg a jobbiknak... akkor sok bizonytalan, akiket jobb rejtőzködőnek nevezni, szóval ők jól lettek mozgósítva. akkor az ellenzéknél az esély... erről szólt a regisztráció bölcs kollégám. biztos csak viccelsz, hogy ezt nem fogtad eddig.

"Az is kérdés, hogy az európai válság hogy alakul ebben a másfél évben."

ehhez nekünk nem sok közünk van, a hazai gazdaság lefagyott, azon a német, meg pár másik erős gazdaság felé irányuló export nem fog segíteni. teljes mértékben elszakadtunk a régiótól, mert alapvető, strukturális problémák vannak.

"A válság kiújulása a kádáristák utolsó reménye a kormányváltásra."

ezt helyesen úgy kell mondani, hogy a fidesz egyetlen esélye, ha sikerült beindítani a gazdaságot, hogy legalább ennek látszatát elhitetni a többséggel.

miketbeszéltek 2013.02.24. 14:31:04

@százhuszat verő gumibot:

A KDNP mostani pozícióját hogyan értékeled?

szemkilövetők seggnyalói kíméljenek 2013.02.24. 14:32:02

Azért a tényeket nem kéne elhazudni libaügyben.

Tény az, hogy libatenyésztőket kifosztották.

Nincstelenné tették. Földönfutóvá. Mindent elloptak tőlük.

Tény az is, hogy több libatenyésztő ezek után öngyilkos lett. Ez szomorú, de érthető is egyúttal.

Szóval nem kéne tagadni és hazudozni libaügyben. Mert csak még szánalmasabbá válik a gaztett.

dimitrij 2013.02.24. 14:33:14

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek:

azért, mert a túlmozgásos idióta nem okozott annyi kárt 2004-2009 között, mint a mostani brigád két és fél év alatt. ilyen egyszerű...

Szakértő? az nem volt 2013.02.24. 14:33:24

Károly: "Megcélozzák a társadalom még hadra fogható lúzereit. Azokat, akik a politikához mindig jobban érteken, mint a politikusok, akik a focihoz jobban értenek, mint az edzők, akik mindig mindenkinél okosabbak, épp csak sohasem sikerült semmire se vinniük. Mert a szájuk mindig nagyobb volt, mint a tehetségük. Éhbérért dolgoznak, ha dolgoznak bárhol is, de sehol sem tudnak hosszútávon megragadni, mert mindig más munkáját tudnák sokkal jobban elvégezni, mint a sajátjukat. Ezért áskálódnak, intrikálnak, pletykálnak, amit végül persze mindenhol megunnak… És ilyenkor persze sohasem magukat okolják, hanem a főnököt, a multit, meg leginkább a szemét kormányt."

Remek társadalmi rajzot alkottál a jobboldali szavazókról. Csak így tovább. A talicskatologatáson kívül még mihez értesz?

dimitrij 2013.02.24. 14:35:43

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek:

"Szóval nem kéne tagadni és hazudozni libaügyben. Mert csak még szánalmasabbá válik a gaztett."

akkor ne hazudott, te pöcs.

milyen gaztett? azt se tudod miről írkálsz, csak olvastál valamit a MN-ben, vagy láttad a Pesty rágalmazást, és azt gondolod érted az ügyet.

érvként akarsz használni valami olyat, ami csak egy dolgot bizonyít: nincs egy épkézláb érved, amit Bajnai kapcsán el tudnál sütni. ennyire futja tőled. :)

kennyking 2013.02.24. 14:35:47

@dimitrij: Csatlakozom Ándi bácsi véleményéhez.Sajnos én nem tudok olyan cizellált stílusban válaszolni, mint te.

miketbeszéltek 2013.02.24. 14:37:22

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek:

Tény az, hogy a Hajdú-Bét tönkrement. Tény az, hogy a tönremenetel fő oka volt a szovjet piac összeomlása, és a madárinfluenza miatti piacszűkülés. Tény az, hogy a minimálbérek emelése megemelte a termelési költségeket. Tény az, hogy a Wallis milliárdokat tett be a megmentés érdekében. Tény az, hogy az állam ezzel szemben a konkurenciát támogatta sok milliárddal, ennek ellenére az is csődbement.

komplikato 2013.02.24. 14:38:31

@csavari: "Jellemző rátok, hogy amikor a tényeket cáfolni nem tudjátok akkor a szokásos hazugságokkal jöttök! "

Te teszed pont ezt, meg a poszt írója és röhögnék rajta, hogy pont te hozod ezt fel ezek után, de nem vicces, hogy még csak meg sem értenéd ...

komplikato 2013.02.24. 14:40:26

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek: Akarsz beszélni pl. a Bábolnának beszállítókkal mi lett, vagy akkor szembe kéne nézni az akkori rög valósággal?

dimitrij 2013.02.24. 14:40:46

@kennyking: sajátos módja a szellemi kapitulációnak, már csak azért is, mert éppen te vádolsz butasággal.... ez így elég kontrasztos, nem? :) az "okos" nem képes érvelni, és nem tudja magát kifejezni a "butával" szemben... :)

miketbeszéltek 2013.02.24. 14:41:48

@komplikato: Vallásos hitet ne próbálj érvekkel megcáfolni.

Fejesrob 2013.02.24. 14:44:24

@dimitrij: Az államadósság kb. 30%-os növelése, továbbá IMF hitel felvétele mindezt úgy, hogy folyamatosan megszorítások és adóemelések voltak miért nem nagy kár?

Neked nem tűnt fel, hogy Ferit és Gordont azért okkal rúgták seggbe a választók.

Ezek lehet, hogy neked nem nagy kár, de a normálisabbjának meglehetős.

LallyPop 2013.02.24. 14:50:17

Vájkáljunk a számokban is egy kicsit.

Sztár Gyurnai Gordon 2007-08ban területi és önk-i miniszter

A magyar gazdaság még a válság előtt jár, a GDP növekedése +0,1% és +0,9% (a szlovákoknál ekkor +10%)

Az államadósság 65-70%ra nőtt, erősödő devizakitettséggel. A bankok szabályozatlan devizahiteleit zabálja az istenadta nép, nagy a jólét.

Jön a válság, 2009ben, Bajcsány miniszterelnökségének első évében negatív rekordot dönt a gdp csökkenés -6,5%-kal, a válság hatására. Az MNB ekkoriban már javában nyomja ki az adatokat az IMFnek a magyar bankokról. Nagy a jólét. IMF segít, megsegít.

2010ben tetőzik az államadósság, Bajnai balra el. IMF hitel ktge 6-9%(kb. az akkori alapkamat - a kamata 3% érted, forrás portfolio.hu) Első törlesztőrészlet a kormányváltás után.

Nagy ász a Gordon.

dimitrij 2013.02.24. 14:52:17

@Fejesrob:

az IMF hitel olcsóbb volt, mint a mostani finanszírozás, vagyis az állampapír kibocsátás magas kamatszinten. cirka 200 milliárddal drágább így, mint volt úgy...

az államadósság növelésének cirka harmada az önkormányzatok hitelfelvételeinek és kötvénykibocsátásainak sara... amit most átvállal a kormány, és velünk fizetteti ki... jujj de jó.

megszorítások? a 14 új adónem mi, ha nem megszorítás? a 80 milliárd kivonása a felsőoktatásból mi, ha nem megszorítás? a két hetente módosított költségvetésnek mi az oka? az, hogy egy hónap alatt négy csomagot jelent be Orbán az mi? az ugye nem megszorítás? vajon miért van recesszió, ha nem a túladóztatás, a hitelpiac lefagyasztása miatt?

"Neked nem tűnt fel, hogy Ferit és Gordont azért okkal rúgták seggbe a választók"

de, feltűnt, éppen az imént írtam, hogy mi a véleményem a bugrisról, de azt is hozzátettem, hogy az a paprikajancsi nem ártott ennyit, mint ez a brigád.

"Ezek lehet, hogy neked nem nagy kár, de a normálisabbjának meglehetős."

szép magyar mondat... csak semmi értelme, sem nem illik arra amit írok, sem nem helyes nyelvtanilag. próbálj arra reagálni, amit írok, nem arra, amit te gondolsz, hogy én gondolok...

kpityu2 2013.02.24. 14:53:39

@dimitrij: "ezt helyesen úgy kell mondani, hogy a fidesz egyetlen esélye, ha sikerült beindítani a gazdaságot, hogy legalább ennek látszatát elhitetni a többséggel."

Lásd: gépipar.
Igaz még nem látszanak az eredmények, mert a sok léhűtő bölcsész is enni meg ruházkodni akar, de majd csak elhúznak egyszer.

dimitrij 2013.02.24. 14:59:04

@Ándi bácsi:

egy értelmi fogyatékos percepciói. :)

az IMF hitelből a devizatartalék növelése miatt hívott le a Gyurcsány kormány, a kamatszint alacsonyabb, mint amit most az állampapírokért fizetünk, az is hitel. további két lehívás történik, előbb a MOL csomag irreálisan magas áron történő megvásárlásakor (180 milliárddal drágábban az indokoltnál, IMF hitelből), majd pár hónappal később megint, Orbán idején. azt fizetjük idén vissza, retardált. :)

a válság 2007 végén látható volt, a bölcs politikai elit sajnos csak 2008 őszén fogta fel a jelentőségét. kb. egész Európa megtorpant, meg a fél fejlett világ.

az MNB akkor nyomott ki adatokat, amikor az IMF hitel már elérhető volt, tehát 2009 tavasza... egyébként mi a probléma? a PR kampánnyal ellentétben nem történt törvénysértés. :)

szemkilövetők seggnyalói kíméljenek 2013.02.24. 15:00:07

@miketbeszéltek: De érdekes, hogy a választók milyen pontosan tudták értékelni a Gyurcsány-Bajnai korszak tevékenységét 2010-ben.

Ez nem zavar titeket, amikor arról ábrándoztok, hogy Bajnai mennyire tisztakezű, tisztességes meg hasonlók...

Ennyi. A választók véleményt mondtak Gyurcsány-Bajnairól és ez a vélemény az hogy egy kalap szar volt.

Aki ennyire hülye, hogy ezután ugyanazokkal a régi arcokkal akar visszatérni aki ELLEN kétharmadot adtak , az megérdemli a csúfos vereséget 2014-ben.

dimitrij 2013.02.24. 15:00:52

@kpityu2:

"Lásd: gépipar."

milyen gépipar?

a Mercedesre tetszik gondolni? azt a szerződést a túlmozgásos írta alá, és még annak teljesítménye is kevés, mínuszban a bruttó hazai össztermék...

vagy miért tetszett ezt ideírni? :) vagy csak úgy kiszaladt?

dimitrij 2013.02.24. 15:03:54

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek:

majd 2014-ben is véleményt mondunk a kormány teljesítményéről.

az nem érv a mostani kormány teljesítménye kapcsán, hogy az előző kormányt adó párt elvesztette az előzőt.

vagy tényleg ennyi eszed van csak? :)

LallyPop 2013.02.24. 15:06:19

@dimitrij: az IMF hitelből a devizatartalék növelése miatt hívott le a Gyurcsány kormány, a kamatszint alacsonyabb, mint amit most az állampapírokért fizetünk, az is hitel.

Persze, az is hitel:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/rafizetett_magyarorszag_az_imf-hitelre.545773.html

A 2008-as IMF-hitel egyáltalán nem volt olcsó, összességében a magyar alapkamatot fizettük ki érte, vagy még annál is többet - derül ki a Pénzügyi Szemle Online-on megjelent írásból.

Ez 1 a trükkök 100aiból.

kpityu2 2013.02.24. 15:06:42

@dimitrij: Mercedes? Az csak a jéghegy csúcsa, ami a turisták szemét is kiveri.

InteriorLulu 2013.02.24. 15:07:28

Erősen gondolkodom, de ennyire ostoba és téves megállapításokkal telezsúfolt posztot idén még nem olvastam.
Talán még tavaly sem, de ezt már nem mondanám biztosra, hisz emlékszem hozzád hasonlóan buta és totálisan tájékozatlan, ámde annál magabiztosabb posztírókra.

Itt gyakorlatilag nincs egy mondat, amibe okkal és joggal ne lehetne belekötni... Elképesztő.

szemkilövetők seggnyalói kíméljenek 2013.02.24. 15:08:04

Bajnai Gordon annyira hiteltelen, hogy már a SAJÁT politikai oldalán is OLIGARCHÁNAK hívják

atlatszo.hu/2012/10/15/kis-oligarchatarozo-bajnai-gordon/

a balliberális átlátszó által egyértelműen oligarchának minősítve, aki tele van gyanús ügyekkel.

Így nem lehet esélye egy választáson sem...

NEM KELL OLIGARCHA!

miketbeszéltek 2013.02.24. 15:08:52

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek:

Ezzel most megcáfoltad a libásozás ellen hozott érveimet? És ha Te ezt nem veszed figyelembe, akkor miért érv, hogy sokan vannak ugyanolyanok?

dimitrij 2013.02.24. 15:09:00

@Ándi bácsi: ezt annak mond Ándi bácsi, aki lehívott a hitelből... ugyan az volt, aki MOL pakettet vásárolt drágán, aki a nyugdíjpénztári vagyon részvényeit elszarta olcsón, meg aki néha 10%-os kamatra kínál állampapírt...

Matolcsy, meg Orbán.

dimitrij 2013.02.24. 15:09:39

@kpityu2: na akkor mondj még párat, ami a jéghegy alja lesz! hajrá, ne fgd vissza magad. :)

dimitrij 2013.02.24. 15:12:19

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek: nézelődj még ott egy kicsit, aztán írd le hamar a többi, jelenleg a kormány holdudvarát adó többi nevet is, te szerencsétlen. :)

miketbeszéltek 2013.02.24. 15:15:00

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek:

Csak Csányi és Széles: vagyis a "mi" olgarcháink a jó oligarchák.

dimitrij 2013.02.24. 15:16:25

@miketbeszéltek: meg a Lázár testvérek, meg Simicska úr és Nyerges urak, meg...

miketbeszéltek 2013.02.24. 15:18:06

@dimitrij: Simicska lassan már nem is oligarcha, hanem monarchos:-)

komplikato 2013.02.24. 15:19:25

Az átlagos adósság ráta növekedés 1000 milliárd volt éveken át.
Amikor Gyurcsányék elszabták, akkor volt valami 3 év alatt 8000 milliárd, tehát jogosan mondhatjuk, hogy az "átlag" adósságnövekedés két és félszeresét produkálták ugye.

Na most 2010-2011 között úgy "csökkent" az adóságállomány, hogy 4700 milliárdot tolltak be az adósságba a jelen kormány részéről, ennek kisebbik része volt a Manyup lenyú ... ööö ... megvédett összege. Ezek után valami kemény 340 milliárddal csökkent az adósság.

Ez matematikailag AZT jelenti, hogy valakinek sikerült 2010-2011 között csinálnia kb. 4400 milliárd adósság állomány növekedést 1 év alatt, így sikerült a gyurcsányista kb. 2500 milliárd/év eladósításra rávernie!
Na az a szép. Meg az, hogy sikerült összegründolni annyi lóvét, amivel ezt elfedték. De milyen áron?
Sikerült a befektetőket elüldözni, a banki hitelezést lebénítani, stb. Magyarul még versenyképtelenebbé tenné az amúgy is romokban lévő gazdaságot.

És akkor most ünnepeljük a nagy "sikert" a fővezér szerint.

dimitrij 2013.02.24. 15:19:49

@miketbeszéltek:

ja, és nem korrupció, hanem 'state capture' ami történt, történik.. milyen megnyugtató, hogy nem az NFÜ, hanem egy másik Lázár diszponál az EU-s pénzek felett. :)

komplikato 2013.02.24. 15:20:38

@miketbeszéltek: Nem akarom védeni Sim(l)icska elvtársat, de a top100 milliárdos listán még sehol nincs ... de tény, hogy igyekszik.

dimitrij 2013.02.24. 15:23:14

@komplikato: a manyup vagyon összesen volt 2,7 ezer milliárd...

az elmozdulás oka pedig az, hogy a forint árfolyam nem 265, hanem 290, a GDP csökken, márpedig az államadósságot nem forintban, cserébe GDP arányosan mérik.

és a helyzet csak romlani fog, mert nem képesek bepörgetni a gazdaságot, csak megszorítani. :(

veracity 2013.02.24. 15:24:03

Sokat tud a Bajnai! Például ő gágogja el legszebben az internacionálét!

Ludas kását ígér mindenkinek, aki segílykéért tartja oda a koszos mancsát!

Egy-két amerikai szerencsevadász megkockáztatott pár millió dolcsit, feldugták a Bajnainak, egy seggberúgással hazaindították, hogy próbáljon meg valamit kavarni azérdekükben! Szarszaga van annak a kavarásnak!

komplikato 2013.02.24. 15:24:45

@miketbeszéltek: Demjánt miért hagytad ki? Olyan megható volt, ahogy 2011-2012-ben verte a nyálát, hogy milyen jól haladnak dolgok és igen is kevesebb jog meg fizetés kell a hülye proliknak, meg bla bla.

Aztán eladta amije csak van és cégével egyetemben elrongyolt románokhoz meg ruszkikhoz építkezni. Még a nehezen "összeszedett" és kemény munkával értéknövelt (véletlen oda épült színház és Műpa) ingatlan sorát is eladta a Duna parton. Annyira jól állnak a dolgok.

Csányi se piskóta a 16 "nagy magyar céggel" akik mind Szingapúrba adóznak témában. Meg ugye tök véletlenül sorba mentek csődbe húsfeldolgozó cégek elmúlt 10 évben az OTP segedelmével, és ami megmaradt az véletlenül mind CSIM érdekeltség lett. Annyira szívén viseli eme haza sorsát, miért kell bántanod? :D

dimitrij 2013.02.24. 15:25:29

@komplikato: ennek oka vélhetően csak az, hogy nem itthon, hanem egy off-shore paradicsomban tartja...

komplikato 2013.02.24. 15:25:36

@dimitrij: " a manyup vagyon összesen volt 2,7 ezer milliárd..."

Nem írtam ellenkezőjét, abból valami 1.8 volt benne az egész 4.7 ezer milliárdból.

komplikato 2013.02.24. 15:26:35

@komplikato: A megmaradt Manyup pénz bő harmadát meg sikerül Selmecziéknek "eltőzsdéznie" egy év alatt, mert ugye mennyivel jobb helyen van államnál a nyugdíj? :P

poor 2013.02.24. 15:27:21

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek:
orbán segnyalói kiméljenek minket a blogokon.

veracity 2013.02.24. 15:28:08

Gá! Gá! Gá!
Szalad világgá
Liba mama, ha a Csacsi
rábőg, hogy I-á!

angyalföldi partizán 2013.02.24. 15:28:11

@kzoltana: szomorú vagyok elvtárs.az átlag életkor volt vagy 70.
hát hiába elvtárs,mi marxisták sem leszünk fiatalabbak. na mindegy,én még bízom abban,hogy Feri összerántja a senior ellenállókat,egy jó kis burzsuj ellenes mokára. No Pasaran

dimitrij 2013.02.24. 15:29:41

@komplikato: Csányi kapcsán érdemes megemlékezni a tejipari cégekről, a nyertes kormányzati tenderekről, meg a Csányi Holding svájci székhelyéről, illetve MLSZ elnökségről, egész pontosan arról, hogy az OTP lett a bajnokság névadó "szponzora"... erre mondják ezt angolszász terminológiában, hogy "conflict of intterest"... :)

dimitrij 2013.02.24. 15:32:22

@komplikato: erre egyébként mindenféle kontroll nélkül (értsd: sem a KEHI, sem az ÁSZ nem vizsgálhatja) az Unicredit bank vezetőjét, a volt bankszövetségi elnök Patait kérték fel, aki országos cimborája a mi Gyurinknak... kódolva volt a bukta a dologba, előre borítékoltam a nyúlást. valaki mindenesetre jól járt ezzel is, de azok nem mi vagyunk.

kennyking 2013.02.24. 15:33:17

@dimitrij: Közhely: Nem kívánok lemenni a szintedre, mert megversz a rutinoddal. Különben meg nem érdekel különösebben a véleményed.( Mint ahogy gondolom, az enyém sem téged.)Csak csodálkozom ( pontosabban nem), hogy mennyi idióta van ebben az országban.Nem véletlen van a pöce alján ez az ország.

dimitrij 2013.02.24. 15:35:16

@komplikato: ok, de a nyugdíjpénztári törvény szerint a teljes vagyon 60%-a állampapírban volt, 30 BUX részvényben, 10 lehetett az intézményi befektető által választott részvényben, vagy egyéb befektetésben.

tehát a 40%-a lehet ilyetén módon elbaszarintva... ami 1,08 ezermilliárd + hozamok.

dimitrij 2013.02.24. 15:41:31

@kennyking: kegyed is elég sajátos módon dobta be a törölközőt... :) igen, rengeteg idióta van, sok az olyan, aki egy intelligencia-szinthez kötött cenzus esetén nem szavazhatna, ezzel jót tenne nekünk.

vannak akik értik, hogy mondjuk gazdasági értelemben mi történik, és vannak olyanok, akiknek lövésük nincs, ez utóbbiak azok, akik érzelmi alapon szavaznak, mint kegyed. aki nem érzelmi, hanem racionális alapon szavaznak, és látják, hogy mi történik ténylegesen, azok meg vagy elhagyják az országot, vagy beleőszülnek az ilyen, magadfajta retardáltak ostobaságaiba...

az a butaság, amivel Ti rendelkeztek, az a hazaárulás egy speciális esete. másszál szépen vissza a lyukba, ahonnan előmásztál, és ne magyarázz bele olyan kérdésekbe, amiket nem vagy képes megérteni.

komplikato 2013.02.24. 15:46:52

@dimitrij: Hozamok? :D
A mínusz 280 milliárd hozam például? ;)

"Öööö, ez olyan csökkenés, ami ... ööööö ... valójában növekedés!"

Hogy az örök klasszikus idézzem.

dimitrij 2013.02.24. 15:51:36

@komplikato: hát az eredeti befektető még realizált rajta hozamot, de aztán az is el lett kettyintve állambácsi által. :)

mindkét oldalon hasítottak belőle kicsit, ebben biztos lehetsz, átvételkor és értékesítéskor is. :)

dimitrij 2013.02.24. 16:11:19

@napi_jokedv: meggyőződéses. annak idején így hívták az ilyet... a tárgyi tudás hiányát lelkesedéssel igyekszik pótolni... csak ez nem foci a grundon. :)

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.24. 16:16:16

poszter:"nagy bajban van Bajnai, miután minden erőfeszítése ellenére sem sikerült lenyúlnia az LMP"

Aham, meg te is lenni nagy baj, mert nem tut matyar szó...
Eddig olvastam, köszi, kár volt (már mint neked megírni). Azért, hogy ne aggódj annyira, a választások majd eldöntik mire futja Bajnainak. Túl sok embert tett tönkre a kormányod, azok meg nem is neteznek, így nem kétséges, hogy befolyásolni már nem tudod őket. Nyugodj meg, aki egyszer megutálta a narancsos bolsevik bandát, az inkább fog szavazni egy döglött kutyára, mint a vezéredre. A rezsicsökkentést meg köszönik szépen, de többet is érdemeltek volna.

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.24. 16:18:28

@veracity: Már megint előjöttél, te motherfucker fideszbolsi?

Orbán Diktor (törölt) 2013.02.24. 16:30:06

@százhuszat verő gumibot: Miért fosol? Ha olyan jó ez a rablóbanda, miért fossa össze magát a bolsevik párt az egész troll hadseregével együtt?
Nem bíznak a zemberekben? Féltek, hogy visszajön a maszop? Talán a Gyurcsány? Elárulom, hogy inkább befogom az orrom, és rájuk szavazok, mint ezekre a nemzetrablókra, akik átmentették a KISZ és az MSZMP embereit a Viktor "jobboldali" pártjába.
A híg fost látom a bokátokon lefolyni attól a 6 %-tól, ami Bajnainak van, ez pedig jó jel, ami engem örömmel tölt el.

Melchi Zadok 2013.02.24. 16:32:56

én csak azt szeretném megkérdezni kedves károly, hogy nem lett volna egyszerűbb csak annyit írni, hogy szeretnéd egyszer megérinteni orbán viktort?

fizetekmegegysort 2013.02.24. 16:34:50

Bírom, hogy mióta Bajnai színre lépett, a jobboldal együtt mozdulva, pénzt, időt, energiát nem kímélve mást sem tesz, mint lépten-nyomon igyekszik lejáratni. Gyönyörű plakátokat készítenek nekem a pénzemen, libásoznak fennhangon és feliratkoznak az E2014 facebook oldalára, hogy ott terjesszék a bölcs igét. Remekbeszabott mocskolódó posztok születnek - mint pl ez is - és még Rogán Tonyó is fontosabbnak tartja, hogy baromságokat hazudozzon vasárnap, mint hogy rendes jobbos keresztényi szellemben a kiccsaládjával töltse a pihenőnapot. (Mellesleg jót röhögtem a "Fidesz szakértők kiszámolták" kezdetű mondatán, mintha lett volna az elmúlt években egyetlen szám, amit el tudtak volna találni).
Ejj-ejj, Uraim, hát nem veszik észre, hogy kilóg a lóláb? Ha Bajnai tényleg akkora gáz, ha annyira szar, ha nincs támogatottsága, akkor az Önök Géniuszának nem lehet ellenfél. Ha Önök valóban annyira faszányosan csinálnak mindent, és valóban mély meggyőződéssel tudják, hogy jó irányba megyünk, és megfeszített munkàjuk a kisemberek számára érezhető módon - nem csak a Közgépes számlákon - meghozza mostmár a gyümölcsét, akkor minek ez a cicaharc?! Tessenek csak a kormányzásra koncentrálni, hiszen mi, balos szavazók tudjuk, hogy milyen nehéz dolguk van Önöknek az "elmúttnyócévünk", meg a "zellenséges nyugati pü-i körök" miatt. A szélmalomharcot meg feledjék el, és bízzanak benne, hogy mi, a kedvesszavazók 2014-ben a tapasztalataink alapján szavazunk majd. Ne rettegjenek, egyszer már elküldük a szocikat, és ha Önök valóban jobbak annak meglesz az eredménye is. :)

leponex 2013.02.24. 16:39:41

@komplikato:

"Na most 2010-2011 között úgy "csökkent" az adóságállomány, hogy 4700 milliárdot tolltak be az adósságba a jelen kormány részéről, ennek kisebbik része volt a Manyup lenyú ... ööö ... megvédett összege. Ezek után valami kemény 340 milliárddal csökkent az adósság.
í"

A világért sem zavarnálak benneteket magas színvonalú pénzügyi-közgazdasági online tanfolyamotokon, de mielőtt teljesen nevetségessé válnál, segítek kicsit, olyan ovis szintemen, jó?

Mit is 'tolltak be' 4400 Mrd értékben, és hova?
Csak vélelmezhetem, hogy az állampapírkibocsátást egy az egyben államadósságnövelésként könyveled el magadban, miközben ezzel a lejáró állampapírokat váltja ki az állam, azaz ezzel viszont csökkenti az adósságot.
Ahogy meg is említed a 340 Mrd tényleges csökkenést, nagyon helyesen.

Ezután - mint aki saját magát sem olvassa el - megismétled, hogy :

"Ez matematikailag AZT jelenti, hogy valakinek sikerült 2010-2011 között csinálnia kb. 4400 milliárd adósság állomány növekedést 1 év alatt,"

Nekifutnál még egyszer a mateknak?

Hogy egyszerűbb legyek: ha kölcsönkérsz egymilliót, és abból visszaadod az azelőtt kért egymilliós adósságodat, akkor nem nő meg az adósságod, marad egymillió.
Nyilván, ha kamatra kaptad, akkor annyival azért romlik a pozíciód.

Mint ahogy az államadósság is 'önfenntartó', ha nem deficites a költségvetés, akkor is. A lejáró adósságot új hitelfelvétellel törleszti az állam, és a hitel kamatának megfelelően növekszik az államadóssága.

Anélkül, hogy ténylegesen hozzátett volna.
Mint ahogy a devizaadósság árfolyamemelkedés miatt forintban kifejezve szintén nagyobb lesz.

szemkilövetők seggnyalói kíméljenek 2013.02.24. 16:40:00

Vicces, hogy a mai Magyarországon semmi sem kizáró ok a politikai életben, sem az, hogy valaki Oligarcha, sem az, hogy tönkretesz libatenyésztőket, sem az hogy gyanús ügyekkel tele van, sem az hogy Sztálini SZU hivatalos himnuszát énekli teli pofával, sem az hogy a wikileaksből kiderül, hogy az USA talpnyaló kijáróembere Mo-n, a magyar érdekeket elárulva...

Semmi.

Ennyi agyhalott gágogó libás hívet nem mindennapi dolog látni.

J.László 2013.02.24. 16:45:28

2014-ben azon a bizonyos napon össze fogok esni a röhögéstől, az biztos. Akkorát fognak égni megint, mint a Reichstag.

emzéperiksz 2013.02.24. 16:45:54

@dimitrij: ilyen törvényt hol láttál? A törvények szerint a növekedési alap minimum 40 százalékát kellett részvényben tartani, a kiegyensúlyozottnál 10-40 százalékát, a klasszikusnál maximum 10 százalékát.
Később lett egy olyan törvény, hogy a külföldi eszközök aránya 35 százaléknál nem lehet magasabb a portfóliókban.

szemkilövetők seggnyalói kíméljenek 2013.02.24. 16:51:58

gágojatok csak LÚDmillások... már rajtatok meg az 5%-os hatalmas pártotokon röhög mindenki az MSZP-t beleértve.

Ti itt nem rúgtok labdába

Uninvited 2013.02.24. 17:09:25

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek: ne aggódj, majd mi is röhögünk a 10%-ra olvadó fideszen. sokan fognak negatív ítéletet mondani a csúti haverodról. nehogy nagyot koppanjatok.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.24. 17:16:54

Vádolom Orbán Viktort és csapatát!!

"J’accuse, azaz vádolom, igen, vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért 2002 februárjában magyarságomba gázolva elvette tőlem a kokárdámat! Pártjelvénnyé silányította. Viselését hívei számára kötelezővé tette. Múltunk dicső pillanatának e nemzeti szimbólumát nemzetieskedő, megkülönböztető jelzéssé fokozta le. A nyolcvanas évek közepén voltam a Magyar Néphadsereg tápos örömkatonája. Emlékszem, a politikustiszt mily dühödt arccal tépte le március 15-én zubbonyunk bal felső zsebének hajtókájáról az odatűzött kis szalagkarikát. Az ugyanis határozottan ellentmondott az akkor divatos internacionalista eszméknek. Vádolom Orbán Viktort és csapatát, hogy 2002 februárjában letépte mellemről a letépés helyét!

Vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért 2007-ben törvényalkotóként kordont, és ezzel törvényt bontott! Büntetlenül! Adófizető állampolgárként nem érezhetem-e hát joggal én is úgy, hogy jogom van a nekem nem tetsző szabályokat egyszerűen áthágni?

Vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért 2011-ben elvette tőlem azt a pénzt, amelyet évek óta gyűjtögettem egy magánnyugdíjpénztár – ezek szerint korántsem betörésbiztos – széfjében. Vádolom Orbán Viktort és csapatát, hogy kirabolt, és utána cinikusan a képembe vigyorgott. Vádolom Orbán Viktort és csapatát, hogy a 2006-os „oszt jó napot” árat igen, értéket nem ismerő gondolkozásmódját mára az élet minden területére kiterjesztette! Következmény nélkül lehet makulátlan jellemű és tudású embereket meghurcolni! Következmény nélkül lehet tehetségtelen, beosztásukban haszontalannak, sőt bűnösen károsnak bizonyuló embereket piedesztálra emelni, és jutalomfalatkákkal kényeztetni! Hogy vidáman fütyörészhet az, akiről kiderül, hogy tanulmányai során olyan bűnt követett el, amiért egy tökéletes demokráciában minden felsőoktatási intézménytől eltiltanák, és közelébe sem engednék politikai pályának.
Vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért Kaya Imbrahim, Joszip Tot, Bayer Zsolt, Budai Fouché Gyula, és Simicska Lajos, hogy a sort ne folytassam, nevét meg kellett tanulnunk.

Vádolom Orbán Viktort és csapatát az elkészült és az egyelőre csak javaslat tárgyát képező listákért. Decemberben én is ott voltam a Kossuth téren. Akkor kicsit haboztam, ma már örülök, hogy veszprémi ismerősöm javaslatára én is a pódiumnak hátat fordítva hallgattam Rogán Antalt. Mi kell ahhoz, hogy ismét megszólaljon? Bayer nem elég? Fekete György nem elég? A CÖF nem elég? Az éhségmenetek kigúnyolása nem elég? Az ELTE-s lista nem elég? Egy rádió – ötvenes éveket idéző – elhallgattatására irányuló elszánt törekvés nem elég? Itt van most Rogán Antal? Látja valaki?

Vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért két lábbal tiporja a szabad tájékozódáshoz való jogomat. Vádolom azért, hogy Veszprémben a Klubrádiót lassan két éve már csak interneten hallgathatom. Néha, hajnali félálomban ébresztőórás rádióm állomáskeresőjét tekergetem. Ilyenkor az az értetlen, bamba érzés fog el, melyet akkor éreztem, amikor tizennyolc éves koromban először szavaztam országgyűlési választáson. Egy szál vörös szegfűt nyomtak az egyik, a szavazócédulát a másik kezembe, és a fülke felé irányítottak. Pár másodperc múlva kidugtam fejem a függöny mögül, és kamaszos hévvel kurjantottam a konfekcióöltönyös asztal felé: „Hé, valamit elrontottak, itt csak egy név szerepel!” Válasz: „Szádat befogod, visszamész és ikszeled!” Vádolom Orbán Viktort és csapatát az egyre szaporodó, efféle déja vu-imért.

Vádolom Orbán Viktort és csapatát, amiért annyira fél egy szabad adótól, hogy foggal-körömmel meg akarja gyilkolni. Márpedig aki fél, az nem demokrata! Egyébként is: itt lennénk, ha nem szeretnénk a Klubrádiót? Hát hozzanak létre ők is egy adót, amelyet sokan szeretnek, és nem csak politikai hitük miatt hallgatnak! Újságírókkal, akiknek van humoruk, tudnak beszélni, és értik a szakmájukat. Lehetséges, hogy nem találnak ilyet?"

Orbán Viktor takarodj!

emzéperiksz 2013.02.24. 17:17:16

@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek: az sem kizáró ok, hogy nem tudni miből 40 millás házat vesz, ami előtt azonnal le is aszfaltozzák az utat. Az sem, ha piros pöttyös seggű gyerekekről meg hasonló baromságokról beszél szemmel láthatóan nem beszámítható módon, meg az sem, ha lenyúlja 3 millió ember magánvagyonát némi zsarolással. Meg egy csomó minden nem kizáró ok még. Majd az emberek választanak jövőre, és ki fog derülni, hogy mit akarnak. Azt, ami most van, vagy valami mást.
Akármennyire is nem tetszik neked, a libák a kérdésben keveset fognak számítani, a vak és hülye fideszeseken kívül nincs épeszű ember ebben az országban, aki elhiszi, hogy bárki is Bajnai miatt lett volna öngyilkos, és nem azért, mert súlyos depressziója volt.
Ami számítani fog, hogy mi valósult meg az ígéretekből, hogyan alakul a közérzet, jobban vagy rosszabbul élnek-e az emberek, mint 2010-ben. Meg az, hogy az éppen regnáló politikai elit viselkedése mennyire bicskanyitogató. Pl. Zsiga Marcinak Miskolcon nem sok esélyt adok.

csavari 2013.02.24. 17:22:17

emzéperiksz

Ehhez tökéletesen hajaz a krakus elvtárs aki utcát nyittatott magának teljes közmű ellátottsággal, természetesen zsák utcát, hogy mások ne költözzenek oda! A genyó-gyenyó tanítványa hű a volt főnökéhez is!

hwer 2013.02.24. 17:22:43

Jó ez a poszt, a hívők kiengedhetik a gőzt. A baj az hogy a hívők még mindég többen vannak mint a gondolkodók. Remélem nem sokáig.

fülkefertőtlenítő 2013.02.24. 17:27:43

Baszki, már minden seggfasznak lehet blogja???

hwer 2013.02.24. 17:28:49

@Sunyi, aljas, mocskos,álcivil birkamenet takarodó!: igaz, igaz...még kevés a gondolkodó, de egyre többen leszünk

emzéperiksz 2013.02.24. 17:29:52

@fülkefertőtlenítő: Ez egy ingyenes blogszerver, neked is lehet. Károlyunk kemény két posztos blogger :P

fülkefertőtlenítő 2013.02.24. 17:42:49

@emzéperiksz: Ja, nekem is az volt az érzésem, hogy ez valami fizetett "tündérmese"-lovag, akiket mindenhonnan kibaszkodnak, meg szarrá szopatják őket, ezért aztán eltűnnek, de visszaszivárognak más néven, "álszakállal meg műholddal" (Casino) :D Esetleg valami agyirtott, valláskárosodott KDNP rajongó, aki itt éli ki az okkult faszságait...
Ja, köszi a tippet, de ahhoz túl intelligensnek érzem magam, hogy saját blogom legyen... :D

dimitrij 2013.02.24. 18:00:42

@emzéperiksz:

az talán a jelenleg hatályos jogszabályban szerepel, az a mifid szabályok bevezetése után kerülhetett bele.

egyébként ebben kell legyen: 1997. évi LXXXII. törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról

a célja az volt, hogy a nyugdíjpénztárak befektetéseinek kockázata mérséklődjön, illetve segítsen a rövidtávú finanszírozási problémákat kezelni, lendületet adjon az értéktőzsdének.

Bali01 2013.02.24. 19:00:23

Keserítelek,kedves poszt író.
Nem járok kocsmába,nem érzem magam lúzernek,sőt elmondhatom,hogy millán felüli havi nettómmal még a rosszul keresők táborát sem gyarapítom.
De én segítek nekik,ahol lehet,és bármennyi időmbe is telik,nem számít.
A gyermekeim jövője a tét,hogy nekik ne kelljen máshol keresni a jólétet,hanem itt,ebben az országban találják meg.
És ez a fidesszel nem lehetséges.
Szerintem vagyunk vele páran így.

százhuszat verő gumibot 2013.02.24. 20:04:19

@Orbán Diktor:
"a 6 %-tól, ami Bajnainak van,"

Bajnainak semmije sincs, az összeharácsolt vagyonán kívül

Jelenleg az összes választó 3%-a volna hajlandó szavazni rá, de ez határozottan lefelé tendál. Nemsoká kettejüknek együtt lesz 3% a Fletó barátjával
süti beállítások módosítása