Konzervatív, kemény és szabadszájú írások

Károly szerint a világ

Károly szerint a világ

Kísért 2002 szelleme! Ismét csalásra készülnek Ron Werberék

2014. március 22. - A világ szerintem

Megismétlődhet-e a 2002-es bukás a Fidesz számára, tettük föl a kérdést néhány hete. Most ismét ez a kérdés, csak most abból az aspektusból, hogy a ron werberi taktika megint érvényesülhet-e, megint lehet-e manipulálni a szavazókörökben az eredményt. Nos, a hírek szerint ismét szavazatok tíz-, százezreitől akarják megfosztani a Fideszt egy nagyon egyszerű szavazóköri trükkel.

ronwerber.jpg

A cikknek még nincs vége! Kattintson a tovább gombra!

Emlékszünk rá, hogy 2002-ben az első fordulóban 40 ezer, a második fordulóban alig 1500 szavazat hiányzott a jobboldal számára a győzelemhez. Ez azt jelenti, hogy a 11 ezer szavazókörben átlagosan négy szavazatot kellett elcsalnia a baloldalnak a győzelemhez. A jelzések alapján persze ennél valószínűleg jóval többet csaltak akkor, de a pontos adatokra már sohasem derül fény, maximum akkor, ha fletó ír egy újabb önleleplező könyvet, amiben beismeri ezt is, nem csak a hírhedt „köteles beszéd” kiforgatását.

Térjünk azonban vissza 2014-be, hiszen ismét ron werber vezetésével szállnak harcba a baloldali hordák. Annak a ron werbernek, aki mint tudjuk, leszögezte: hogy nem érdekli sem jog, sem etika, sem választási szabály. Csak az, hogy hogyan lehet, akár jogtalanul plusz szavazatokat szerezni. Vagy ha nem lehet plusz szavazatokra szert tenni, akkor legalább a másik oldaltól elvenni. Most ugyanis erre készülnek egy ócska, olcsó trükkel.

Több felől híre jött, hogy a baloldali szavazatszámlálók belső pártoktatásán arra készítik föl a szavazóköri megbízottakat, hogy a szavazóköri elnöktől kérjék el a pecsétet és ők pecsételjék le a választópolgároknak átadott szavazólapokat. Miért fontos ez? Mert pecsét nélkül, vagy akár rossz helyre tett pecsét esetén érvénytelenné válik a szavazat!

Ha tehát bejön a szavazóhelyiségbe egy olyan polgár, akiről tudja a szoci megbízott, hogy jobboldali, akkor megpróbálja azt megjátszani, hogy „elfelejti” lepecsételni a szavazólapot, vagy „véletlenül” nem a kijelölt helyre nyomja a pecsétet. A pecsétnek ugyanis a mostani szavazólapokon már megszabott helye van a bal felső sarokban. Ha máshol van a pecsét, hiába van, nem érvényes a szavazat!

Ne becsüljük le ennek a jelentőségét! A 11 ezer szavazókörben elég öt ember két-két szavazólapját érvénytelenné tenni, máris több mint százezer szavazat esik ki. Ez egy szoros választási eredmény esetén akár a győzelembe kerülhet, egy nagyobb győzelem esetén viszont a kétharmad múlhat rajta. Ráadásul utólag hiába derül ki, hogy tíz- vagy százezer szám van emiatt érvénytelen fideszes szavazat, jogi lehetőség nincs fellépni ellene.

Mit lehet tenni ez ellen?

Ne engedjék a jobboldali szavazóköri biztosok, hogy a szocik kezébe kerüljön a pecsét!

A jobboldali szavazóköri biztosok ne csak a szavazatszámláláskor legyenek éberek, hanem minden pillanatban!

Ha észreveszik a csalási kísérletet azonnal hangosan jelezzék, hogy érvénytelen a szavazólap! Cseréltessék ki a szavazólapot. A harmadik „lebukás” után pedig ragaszkodjanak ahhoz, hogy a történtekről vegyenek föl jegyzőkönyvet és vetessék el a pecsétet a szociktól. Mondjuk, másokban se lehet megbízni, tehát ha máshoz kerül a pecsét, akkor is árgus szemmel kell figyelni!

ron werber és a szocik tehát távolról sem adták föl, a kampány mellett nagy hangsúlyt fektetnek az egyéb, főleg piszkos trükkökre! Április 6-án a fideszesek figyelmének egy pillanatra sem szabad lankadnia,ha nem akarják, hogy ismét utólag kesereghessen azon, hogy a szocik már megint el tudták csalni a választást.

A bejegyzés trackback címe:

https://karolyvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr495873577

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Inkább a tolvajok, mint Ukrajna 2014.03.22. 19:58:22

Van kellemesebb, mint amikor egy buta tolvajbanda és ukrán típusú jövő közül lehet választani. De a jelen állás szerint ha elpazaroljuk - tisztességből, becsületből - a szavazatot egy kisebb alternatívára, de facto az ukrán jövőre szavazunk. MInt ahog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobster thermidor 2014.03.23. 09:42:32

@maxval a gondolkodó birca:

Az a választási rendszer többpárti konszenzussal lett megalkotva. Emlékeztetnék arra, hogy 1989 -ben még egy kissé más volt a belpolitikai helyzet, ennek következtében senki nem gondolt akkor Magyarországon arra, hogy belátható időn belül 2/3 -os többséget érhet el bármelyik párt. Azt sem gondolta egyetlen magyar állampolgár sem, még mag Orbán Viktor sem, hogy a fidesz, vele az élen feladva a demokratikus értékeket ilyen pálforduláson megy keresztül, és minden erejével a hatalom bebetonozását tekinti elsődleges céljának. A rendszerváltóknak nem voltak tapasztalataik az ilyen ügyekben, tehát az akkor létrehozott rendszer a nyugati demokráciák már hosszú ideje bejáratott, működő rendszerei nyomán született. Bár egészen különböző okokból, de jól látható, hogy sem az 1989 -es, sem a jelenlegi rendszer nem képes, ráadásul ez utóbbi nem is akarja a szavazatok arányos, és igazságos elosztását.

bendeguz33 2014.03.23. 09:42:56

Ha megismétlődne a 2002-es bukás az számomta azt jelentené,hogy végre felébredtek az emberek és kezdik látni a Fidesz politikáját !

Pipas 2014.03.23. 09:47:51

@nu pagagyí: Nem is tudom minek szavazni, ha egyszer te tök jól meg tudod mondani, hogy az emberek kire kell szavazzanak. :D

Írjunk olyan választási törvényt, hogy négy évente a köztársasági elnök megkérdezi az indexen, hogy

"Mond csak kedves nupagagyí, ki legyen az új kormányban?"

Pipas 2014.03.23. 09:49:22

@lobster thermidor: "nem is akarja a szavazatok arányos, és igazságos elosztását"

A "szavazatok elosztását" nyilván nem, esetleg a parlamenti helyeket oszthatja el. :D

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.23. 09:51:45

@lobster thermidor:

A magyar választási rendszer alapja a stabilitás, s nem az arányosság. 1990 óta.

Az igazságosság pedig abszurd érv. Milyen az igazságos választási rendszer? Az arányos? Ha igen, akkor Angliában, Franciaországban, az USÁ.ban van a világ legigazságtalanabb választási rendszere.

Astronomy Domine 2014.03.23. 09:52:34

" Ne engedjék a jobboldali szavazóköri biztosok, hogy a szocik kezébe kerüljön a pecsét! "

Ne ám, mert csak az a demokratikus, ha a fityeszes ember teszi véletlenül rossz helyre a pöcsétjét, ha baloldali koma érkezik szavazni, ugye.

Hülye vagy, fiam, de a finkelsteini mocsokkampányt jól betanították neked is.

Zoltán Papp 2014.03.23. 09:53:03

@MACISAJT:

Ne nekem kacarász kiscsillag hanem a hótnemzetioldal boncnokának ő kotyogta ki a hosszútávú terveiket.

Vagyok aki vagyok 2014.03.23. 09:54:00

Csak a legelvakultabbak hihetik azt, hogy a fent említett lehetőséget a kormányoldal sem fogja kihasználni.

Zoltán Papp 2014.03.23. 10:00:28

@bendeguz33:

Ha belegondolsz akkor te is a fidesz kétharmadát akarod a jobbikkal koalícióban!

Ezek nem tudnak kicsit bukni csak nézz körül, hogy szét qrtak itt mindent nem beszélve a 9 évre bebetonozott zoknibábokról...

Borenbukk 2014.03.23. 10:02:00

@MACISAJT: Nos, Maci, azt tudjuk, hogy gatlastalan figura vagy, de ez meg toled is eros. Hogy abbol a rendszerbol legyen a csalas gyanujat megalapozo nyom, amit a szocik a kettos szavazast kiszuro szamitogepes rendszer(fidesz kormany altali) kihajitasara valaszul allitottak fel. Ehhez azert mar pofa kell.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.23. 10:14:38

@nu pagagyí:

Egy választások megnyeréséhez NEM szükséges az, hogy a nyertes erő nagyon népszerű legyen.

Ha a Fidesz csak a törzsszavazóira számíthatna, csúnyán vesztene már most is.

A fontosabb szempont a semleges választói többség és az apolitikus választók.

Az apolitikus választók el se mennek szavazni. Ők csak akkor mennek el, ha nagyon szarnak érzik a helyzetet. De ilyen jelenleg nincs, így otthon maradnak.

A semleges többség meg a kisebbik rosszra szavaz. S manapság a nagy többség számára ez a Fidesz.

Netuddki. 2014.03.23. 10:19:52

Kösz, hogy szóltál balfasz fideszes poszttoló! Akkor figyeljünk nehogy a fideszes választási megbízottak hasonló módon fosszanak meg a szavazatunktól. Biztos, hogy azt a pecsétet a bal fölső sarokba kell tenni a szavazólapra? Mivel fideszes vagy már akkor hazudsz amikor csak egy betűt írtál.

Mellesleg amit az I. orbán alatt műveltetek, teljesen jogos volt a picsánrúgás érte. A mostani elmúlt4évetek után meg 10-szeresen az lenne...

Netuddki. 2014.03.23. 10:22:10

@maxval a gondolkodó birca: "A semleges többség meg a kisebbik rosszra szavaz. S manapság a nagy többség számára ez a Fidesz."

Wishful thinking.
Persze a bolsevikok biztos a fideszre szavaznak. Csak ők vannak kisebbségben.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.23. 10:23:28

@kovi1970:

Nincsenek Mo-n bolsevikok, ill. minimális számban. Nem jelentenek erőt.

lobster thermidor 2014.03.23. 10:23:58

@Pipas:

Te Pipas!
A szavazatok elosztása nem pont a mandátumok elosztását jelenti?

lobster thermidor 2014.03.23. 10:26:18

@maxval a gondolkodó birca:

Ja, ha az igazságosság abszurd érv, akkor nincs is miről beszélni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.23. 10:31:51

@lobster thermidor:

Hát nem abszurd érv egy választási rendszerrel kapcsolatban? Milyen egy igazságos választási rendszer?

Zoltán Papp 2014.03.23. 10:32:57

Schmitt Pál lemondott
a doktori megszerzéséről
A volt elnök inkább könyvet ír.

Vagyis írnak neki egy könyvet

lobster thermidor 2014.03.23. 10:54:15

@maxval a gondolkodó birca:

Igazságos! :)

De ha ez az elv túl elvont dolog, akkor olyan legyen, ami nem ad lehetőséget már a kezdetekben az ajánlások manipulálására sem, nem rendezi át önkényesen a választókörzetek határait, nem tesz különbséget lakhelyük szerint magyar - magyar állampolgárok között, mindenki számára azonos feltételeket, és körülményeket biztosít a szavazata leadására, és nem mellékesen a szavazatok számlálása ellenőrizhető, tiszta, és átlátható módon történik.

Brix 2014.03.23. 10:55:05

@maxval a gondolkodó birca:
Az arányos választási rendszer sokkal igazságosabb mint a többségi, hiszen a választók akarata jobban tükröződik egy arányos rendszerben, mint a többségiben.
A választók nagy többségének elege van a pártok diktatúrájából, ezért nem az egy párt- a legerősebb párt- egyeduralmának kedvező többségi rendszert támogatja. A hatalomnak nagyobb kontrollra lenne szükség, ez jobban megvalósul egy arányos rendszerben, ahol a pártok jobban együttműködésre vannak kényszerítve
Az angolszász mintákat nagyon kártékony Magyarországon alkalmazni , mert nálunk még fejlődésben van a pártrendszer , ezért inkább könnyíteni kellene a pártok közötti politikai versenyt és a hatalomváltást.

dr kíváncsivagyok 2014.03.23. 10:59:17

@Zoltán Papp:
"Schmitt Pál lemondott
a doktori megszerzéséről
A volt elnök inkább könyvet ír."

Majd arról is lemond és novella lesz belole...
Aztán karcolat...

Karcollat...

dr kíváncsivagyok 2014.03.23. 11:02:05

@kovi1970:

"Persze a bolsevikok biztos a fideszre szavaznak. Csak ők vannak kisebbségben. "

Az az 1000 ember , aki válaszol a kozvéleménykutatók kérdéseire,...az 5000 - bol....

( Milyen kozvéleménykutatás az , ahol csak minden otodik delikvens MER VÁLASZOLNI a kérdésekre ?!)

dr kíváncsivagyok 2014.03.23. 11:03:59

@bendeguz33:

"Ha megismétlődne a 2002-es bukás az számomta azt jelentené,hogy végre felébredtek az emberek és kezdik látni a Fidesz politikáját ! "

Ez nem kérdéses....

MACISAJT 2014.03.23. 11:08:43

@dr kíváncsivagyok: ("( Milyen kozvéleménykutatás az , ahol csak minden otodik delikvens MER VÁLASZOLNI a kérdésekre ?!) ")

Ez a "mer" mindig akkor kerül elő a "demokratikuséktól"(muhaha), amikor vesztésre állnak...
Ilyenkor "félni kell".

És ilyenkor kérdőjelezik meg a Szonda, Tárki, Medián, amúgy virtigli mszp-szdsz-es intézetek eredményeit. Is.
És még az sem jut eszükbe, hogy miért mérnek oldalfüggetlenül mindannyian szinte hasonló eredményeket?
És az már végképp nem, hogy 2006 óta a "demokratikusék"(muhaha) miért nem nyertek semmit?Egy választást sem. Se önkormányzatit, se országosat, se EP-t, semmit( még nyamvadt időköziből is csak másfelet).

Persze, tudom: mert a választók is féltek:)
Ahogy április 6-án is "félni"fognak.

Jolka40 2014.03.23. 11:30:00

Én is benne vagyok a szavazatszámláló bizottságban, mint az egyik ellenzéki párt delegáltja. Az eligazításon NEM mondtak olyasmit, hogy vegyük el a pecsétet. Azt mindig az Önkormányzat által delegált független bizottsági tagok valamelyike kezeli (sokszor voltam már szavazatszámláló bizottságban delegált). Ez a poszt semmi más, mint alaptalan gyanúsítgatás, mocskolódás, gyűlöletkeltés. Az írója egy tetü.

béla a görög (törölt) 2014.03.23. 11:42:19

Te beteg állat vagy! Kezeltesd magad!
A Fidesz írta át a választási törvény és módosította a szavazókörzeteket!
Ha patkányt akarsz fogni ott vannak a fideszpatkányok? Te is az vagy? :)

@Anselmo: Te másik beteg! Ha egyszer nem baloldali fun vagy, nem mindegy neked mit mondd egy baloldali párt a baloldali híveknek, Te szerencsétlen!
Azt bírom a beteg fajtátokban, hogy a baloldalt is el akarjátok játszani annyira betegek vagytok. Nem fog menni.
Azok nem ti vagytok! :)

Pipas 2014.03.23. 11:52:53

@dr kíváncsivagyok: "( Milyen kozvéleménykutatás az , ahol csak minden otodik delikvens MER VÁLASZOLNI a kérdésekre ?!) "

Barimira nem hinném, hogy félnének az emberek. Évek óta nem lőtt a tömegbe senki, vízágyúzás sem volt, viperával véresre verés sem... akkor?

Pipas 2014.03.23. 12:01:44

@Brix: "Az arányos választási rendszer sokkal igazságosabb mint a többségi, hiszen a választók akarata jobban tükröződik egy arányos rendszerben, mint a többségiben."

Ez nyilván attól függ, hogy mit nevezünk igazságosnak. :)

Viszont tegyük fel, hogy a parlamenti helyeket arányos osztják el a megnyert körzetek arányában. Ha ötször annyi körzetben nyer egy párt, akkor ötször annyi helyet kap a parlamentben.

Tegyük fel, hogy három hely van, a és b párt.

1. a = 40 b = 45
2. a = 100 b = 110
c. a = 80 b = 90

Akkor b kap 100%-ot, a parlamentben, a 0%-ot, egyetlen helyet sem kap a szavazatok 42%-ával. Az arányos szavazati rendszer tehát egyáltalán nem arányos, ha a szavazatok számát nézzük.

Az arányos rendszer tehát egyáltalán nem igazságos, ha tehát azt mondod, hogy az arányos rendszer igazságos, akkor pontosítanod kell, el kell mondanod, hogy mit nevezel "arányos" rendszernek. Nos mit?

Pipas 2014.03.23. 12:04:58

@Jolka40: "Ez a poszt semmi más, mint alaptalan gyanúsítgatás, mocskolódás, gyűlöletkeltés. Az írója egy tetü. "

Nem állította, hogy minden körzetben így van, sőt kimondottan említette, hogy szerinte csak bizonyos körzetekben használták ezt a módszert. Logikailag tehát nem tudhatod, hogy igaza van -e vagy nem, csak csuklóból letetüzted, mert más a véleménye mint neked.

feketeesfeher 2014.03.23. 12:21:15

@csentecsa:
"hogy mennyien nem válaszolnak azon kormánypárti szimpatizánsok közül, akik olyan multiknál dolgoznak, amiket Orbánék megadóztattak."

Miért ne válaszolnának?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.23. 12:21:19

@csentecsa: Fújjj, szankciók, meg eljárások mi? Gondolom, minden ok nélkül. Ehh, mindegy, mi sajnos nem egy nyelvet beszélünk, így nem fogod megérteni amit mondok.

feketeesfeher 2014.03.23. 12:22:47

@Pipas:
"mert más a véleménye"

Konkrétan a poszt szerzője nem véleményt írt, hanem hazugságokat terjesztett.
Mert szegény mentális kihívásokkal küzd.

Jolka40 2014.03.23. 12:24:38

@Pipas: Amit Karesz idehányt, az nem vélemény, hanem rágalom. Bezony. A Fidesz toronymagasan vezet a közvélemény-kutatók szerint, és sajna úgy néz ki, hogy megint meg lesz a kétharmada. Ez a tetű most mégis mitől van úgy beszarva, hogy a tisztességes embereket meri rágalmazni?

MACISAJT 2014.03.23. 12:28:52

@csentecsa: ("Ja, mostmár az örök orákulumnak tartott Mediánt se tisztelik, mert nem azt mér,i ami tetszene nekik...
Állandóan azzal jönnek hogy mennyien titkolják a valós szimpátiáikat azok közül, akik a közszférában dolgoznak.")

Nem baj.
Ha a jobboldal vigyáz április 6-án, (ugyanis nincs olyan cselekedet amit az agyonvert ballibáktól ne feltételeznék, beleértve akár fegyveres konfliktus, "majdanizálás" kirobbantását), akkor hamar vége a dalnak.

Utána meg jó darabig azzal lesznek elfoglalva hogy az mszp-szdsz romjai közül melyik a főnök..:)
Mert az idióták bekódolták a mostani "összefosásba" és annak felállásába a következő évek de még akár évtizedek bukásait is.

A varsói gyors megérkezett.
Ott 2005 óta nem tudta lábra állni a baloldal, a küzdelem a liberális és a radikális jobboldal között zajlik.

Pszt! 2014.03.23. 12:29:35

Tipikus fideszbérenc mocskolódás.
A biztos győzelem kapujában is rettegnek. Ha nép boldog, imádja a rezsócsökkentést, hemzsegnek a munkahelyek, mindenki jól keres, és a boltokban semmi sem drágul, akkor vajon miért kell ilyen iszonyatos módon túlbiztosítani magukat?

Pipas 2014.03.23. 12:30:31

@feketeesfeher: Mondjuk én sem hinném, hogy amiket ír, azok megtörténtek volna. De nem tudnám bebizonyítani, hogy nem igaz, szóval nem mondanám, hogy hazugság.

@Jolka40: Hát mondjuk úgy, hogy ilyen komoly vádakat illene komolyabb bizonyítékokkal alátámasztani.

Pipas 2014.03.23. 12:33:35

@Pszt!: Azért az is igaz, hogy a ballib oldal kezdte el a választási csalással való vádaskodást. Ők akartak nemzetközi megfigyelőket behívni mondván, hogy a fidesz választási csalásra készül.

És ezt a hivatalos pártvezetők tették nem egy blogger a sok közül. Ha az ilyen blogszerzőket is hozzászámoljuk, akkor a baloldal csilliószor megvádolta már a fideszt választási csalással és választási csalásra való előkészülettel.

Pipas 2014.03.23. 12:34:34

Szóval nem, nem "tipikus fideszvérenc mocskolódás" ez a módszer sokkal jellemzőbb az mszp-re (+csatlósai of course).

Jolka40 2014.03.23. 12:42:53

Komolyan felmerült bennem a gyanú, hogy az ilyen posztok csupán provokációk. Lehet, hogy az Index X forintot ad egy-egy válaszért?

feketeesfeher 2014.03.23. 12:47:13

@Pipas:

Ez a hozzászólásom szempontjából irreleváns.
A lényeg, hogy amit írt az nem vélemény, hanem tényállítások sorozata.
Van, amiről már bebizonyosodott, hogy nem igaz, van ami pedig egyszerű rágalmazás.
De semmiképp nem vélemény.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 12:54:14

A szerző annyira konzervatív, mint egy melegházasságért kampányoló tülboás buzikurva. :-D

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 13:12:37

@Fazakas László: " lepecsételős trükkön simán lehet ám változtatni! Amikor a választó belép a helységbe, ott kezébe nyomnak egy üres szavazólapot. És minden helységben lenne egy automata (olyasmi, mint a postákon az az átutalási befizetéses szerkezet), amivel a választónak kellene pecsételnie."

Nem nagyon érted a lényegét a pecsétnek. Nem az a célja, hogy rákerüljön a lapra, hanem az, hogy ne kerüljön a rendszerbe külső lap. Mondjuk bemenne valaki a fülkébe, és lepecsételne vagy húszat, amit otthonról hozott magával.

Pipas 2014.03.23. 13:21:49

@feketeesfeher: Hát én nem tudom mi a fene az a "tényállítás", biztos valami jogi szakkifejezés.

A blog tesz bizonyos állításokat. A szerző véleménye az, hogy ezek az állítások igazak, a hozzászóló vélyeménye szerint pedig nem igazak (szerinted sem, én meg nem tudom).

Amit írtam azt a következőképpen értettem: én nem láttom bizonyítékokat sem pro sem pedig kontra, innentől pedig csak a szerző és a hozzászóló véleményére tudok hagyatkozni. Mások véleményét pedig bizonyítékok nélkül nem igazán szoktam elfogadni.

Jogi értelemben nyilván egy vád hangzik el a cikkben, mégpedig bizonyítékok nélkül. Ha a vád hamis, akkor rágalmazásról van szó, hanem igaz, akkor nyilván nem. Mivel nem tudom, hogy igaz -e a vád (habár valószínűnek tűnik, hogy nem az), azt sem tudom eldönteni, hogy rágalmazás van -e a cikkben vagy nem.

Így már remélem világosan fogalmaztam.

Fazakas László 2014.03.23. 13:30:20

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Ugyanmááá ... "otthonról hozott" ...
és mivel gyártja otthon a magával hozott szavazólapokat? Letölti tán a netről?
És milyen szinű tintapatronnal nyomtatja ki? No meg maga a papír - és hozzá a rányomtatott szöveg festékének színárnyalata - hisz azokkal is simán lehet bukni, ha tényleg kissé komolyabban vennék ezt az egész választást!
Amínt említettem fentebb, ott nem otthonról hozott a lap, ott kapják meg a bejáratnál, de egy "pártsemleges" pecsételő gépezet nyomkodja rá a pecsétet s nem egy, a szavazóhelységekbe 2 szalámis zsömléért az mszp-től vagy DK-tól akreditált csaló komcsipártoló civil bohóc!
Éppen nézegettem más országok választási dolgait. Lehet szines a szavazólap, és lehet valami speciális színű a reányomtatott szöveg.
Aztán lehetne egy átlátszó plexidobozba beledobálni, s akkor még boriték sem kell, mert a jelenlegi (nem éppen olcsó) kartondobozos úrna - lehet hogy egy hulla hamvainak nagyon jó - de az ilyen szavazásra semmiképpen. Bele lehet dobálni akár az üres választási borítékot is (amit adnak hozzá), mert azt már valójában soha senki sem látja, egyáltalán mit dobott bele a szavazó ...
Sok országban az átlátszó dobozba (úrna) a szines szavazólap bedobását a bizottság egy vagy két tagja azért ott mellette mégis csak látja!

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 13:30:54

@MACISAJT: Macisajtka! A köteles beszédat a főméltóságos tenyeres-talpas sudribunkó Kövér Haecsabajusz Laca mondta el. Az, hogy Gyurcsány ezt felhasználta a kampányban, az nem kifogásolható. Nem ő csinálta a baromságot. Ez olyan, mintha azt mondaná valaki, hogy Orbán csinálta a Simon-ügyet. Nem, azt Simon követte el, Orbánék csak felhasználják. Bár törvénytelen, hogy már egy éve is tudtak róla, és az igazságszolgáltatás gépezetét csak a kampány alatt indították be.

A 23 millió román munkavállaló akkoriban pedig tök reális és aktuális volt, és ennek belátásához elég volt kilátogatni egy építkezésre. Akkor kezdték szigorítani a munkaőgyi ellenőrzéseket, hogy kiszorítsák az illegális munkavállalókat, és az állampolgárásg könnyített megadása könnyű legalitást biztosított volna egy külhoni segédmunkásnak az építőiparban.

Egyébként az állampolgárság megadásával nekem soha nem volt bajom, csupán a mellékes hozamaival.

Engem baromira, de kibaszottul irritál, hogy egy külföldi állampolgár szavazhat hazánkban.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 13:43:49

@MACISAJT: "Tényleg attól rettegsz hogy az a max. és ÖSSZESEN 1-2 mandátum, amit a határon túli magyarok szavazatai eldönthetnek...
ezek betonozzák majd be a Fideszt 20 évre?
Akkor meg is érdemled."

Nem a várakozásoknak megfelelően alakultak a külhoniak szimpátia megoszlásai, de a lehetőséget biztosítani kell, mert elvi állásfoglalást tettek mellette. Ezért a szabályok csak egy-két voksot eredményeznek. Más várható szavazatok esetén más szabályokat hoztak volna.

MSZP Afrika Korps 2014.03.23. 13:44:52

Qrvára vigyázzatok a kampány idején az MSZP-s politikusokhoz vagy választókhoz közeledni szigorúan tilos és életveszélyes!

www.origo.hu/nagyvilag/20140322-ebola-jarvany-tort-ki-guineaban.html

MSZP Afrika Korps 2014.03.23. 13:46:51

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: 'Engem baromira, de kibaszottul irritál, hogy egy külföldi állampolgár szavazhat hazánkban.'

Ezt a faszságot ki mondta neked?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 13:57:06

@MSZP Afrika Korps: Elemezgesd magadban a kettős állampolgár kifejezést. Sok sikert hozzá!
Had ne nekem kelljen minden alapvető dolgot elmagyarázni!

Dr. Trebitsch 2014.03.23. 13:58:14

Akármilyen is a választási törvény, az eredmény legitim lesz, és nem lehet majd csalásra hivatkozni. Az ellenzék úgy döntött, hogy elfogadja a megváltozott feltételeket és indul a választásokon. Innentől kezdve kuss, minden résztvevő elfogadta a játékszabályokat, nincs miért rinyálni.

Ezen kívül a Fidesznek nincs miért csalnia, az ellenzéknek pedig nincsenek meg a lehetőségei erre. És nem is hiszem, hogy csalni akarnának, minden jel arra mutat, hogy beletörődtek a vereségbe, nem hiszik, hogy Orbán leváltható, és minden gyöngécske erőfeszítésük az ellenzékiként való négyévi megélhetésről szól.

MSZP Afrika Korps 2014.03.23. 14:00:53

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Olyan nincs hogy kettős állampolgár. Csak szólok.

Olyanokra gondolsz mint Simongábor MSZP?

monddazigazatmar 2014.03.23. 14:10:56

Azt mondja már meg valaki, hogy a választási pecsételő mégis honnan tudja, hogy a betoppanó polgár hova fog szavazni?
Esetleg olyat nem lehet csinálni, hogy a szavazatszámlálók 2 faluval odébb számláljanak mint ahol laknak?

MSZP Afrika Korps 2014.03.23. 14:13:21

@monddazigazatmar: A szavazatszámlálók között ott van az összes párt küldötte, szóval én csináltam már ilyet és nem tudom elképzelni hogy a szavazókörökben kivitelezhető egy szavazatszámlálásos csalás.

monddazigazatmar 2014.03.23. 14:17:08

@MSZP Afrika Korps: Ok, Akkor érvénytelen szavazatok miért szoktak lenni? Az 1-2 faszt rajzolót értem, a többit nem. Komolyan kérdezem. Van olyan ember, aki miután elvonszolja magát a választásra nem tud 2 keresztező vonalat húzni?

MSZP Afrika Korps 2014.03.23. 14:19:18

@monddazigazatmar: Azért mert a) nem X-el b) 2szer X-el ahol 1x kell c) faszt rajzol and so on.

MSZP Afrika Korps 2014.03.23. 14:19:55

@monddazigazatmar: 'Van olyan ember, aki miután elvonszolja magát a választásra nem tud 2 keresztező vonalat húzni?'

Igen, van....:) bár nem sok 1-2%

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.23. 14:20:55

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

"Engem baromira, de kibaszottul irritál, hogy egy külföldi állampolgár szavazhat hazánkban."

Csak önkormányzati választásokon szavazhatnak külföldiek, s csak EU-állampolgárok.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 14:53:43

@maxval a gondolkodó birca: Olyan hülye vagy, hogy fáj. Kibaszottul kiderült bazmeg a mondatomból, hogy a határon túli magyarokról beszéltem, akik állampolgárságot kaptak, és már kettő van nekik. Akkor mi a kurva anyád miatt nem úgy reagálsz, hogy mit írtam, miért ferdíted a mondandóm, mintha a degenerált hajlamod lenne?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 15:04:44

@csentecsa: "Németország esetén nem zavar hogy az elzászi németek szavazhatnak a német választásokon? Vagy a besszarábiai románok a románon?"

Nem zavar, nem is érdekel, de ha kíváncsi vagy, azt is elmondom, hogy magasról le is szarom. Sőt kontrázok, felőlem egész Ausztria is leszavazhatna a német rendszerben.

Magyarország választási rendszere érint, és ezért az érdekel elsősorban.

Viszont, ha megtudnád mondani, hogy mi a faszért is kellene érdekelni az elzásziak németországi szavazójoga, akkor megtapsollak.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.23. 15:05:27

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Ők magyar állampolgárok. Te meg külföldi állampolgárokról írtál.

Magyarul: nem tudod magad rendesen kifejezni. Ez a te problémád.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 15:06:58

@MSZP Afrika Korps: "Olyan nincs hogy kettős állampolgár. Csak szólok."

Hogy a faszba ne lenne. Egy erdélyi magyar, ha megkapja a magyar állampolgárságot, attól még megtarthatja a románt.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 15:13:05

@monddazigazatmar: "Ok, Akkor érvénytelen szavazatok miért szoktak lenni? Az 1-2 faszt rajzolót értem, a többit nem. Komolyan kérdezem. Van olyan ember, aki miután elvonszolja magát a választásra nem tud 2 keresztező vonalat húzni?"

Hajaj, de még mennyi. Bekarikáznak, ja, mégsem oda akartam, áthúzza, kipipálja a másikat, pedig csak keresztet vagy x-t kellene tennie.

Még olyan is van, hogy kikandikálnak a füljéből és megkérdezik, hogy hogyhíjják azokat az ifistákat, a KISZ vagy mifene. A fidesz papa. És ez tök oldalfüggetlen.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 15:24:35

@maxval a gondolkodó birca: "k magyar állampolgárok. Te meg külföldi állampolgárokról írtál.

Magyarul: nem tudod magad rendesen kifejezni. Ez a te problémád."

Hogy basznám a fejed szarrá te baromarcú, ha itt lennél mellettem, mert ilyen gyökérnek nincs joga élni, vagy egy fasztarisznya büdös troll, és nem kérdezném mi a helyzet, mert pont nem érdekelne.

A 2004-es állampolgársági népszavazásról volt szó, és kurvára kibaszottul kifejeztem magam, és egy fél monitort kitöltő kommentből kiollóztál egy mondatot. Úgyhogy egy hordó lógecibe fulladjál bele te retardált anyád majma!

Még ma is tartom, hogy egy külföldi állampolgárnak ne legyen hazánkban szavazati joga. Még akkor sem, ha van neki magyar is. Kivételt képez, egy ide-oda ingázó, eredetileg magyar állampolgár, aki később egy külföldi államét is megszerezte.

Ha viszont valaki ebből annyit ragad ki, hogy: Még ma is tartom, hogy egy külföldi állampolgárnak ne legyen hazánkban szavazati joga. és azt mantrázgatja, hogy de hát magyar állampolgároknak van csak szavazati joga, hát az bassza telibe két kutyával partiba az anyját!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.23. 15:38:02

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Magyarul: szeretnéd a magyar állampolgárok egy részét zavaros ismérvek alapján kirekeszteni a választójogból. Mint a Jobbik, aki a cigányokat akarja kirekeszteni.

babbaba 2014.03.23. 15:57:19

@maxval a gondolkodó birca: A vörösök, azok nem diktatúrát akarnak? épp mint a nyilasok. Csak egyenlőre álcázzák magukat.

Mondjuk én a Jobbikra fogok szavazni, hogy "büntessem" a Fideszt is, meg a vörösöket is. Ha nem is fáj nekik, legalább lássák, hogy nem mindenki eszik a tenyerükből.

babbaba 2014.03.23. 15:58:22

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Ez nagyon kulturált volt. Csak szólok, már nem vagy munkásőr, ha az is szeretnél lenni!

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 15:59:42

@babbaba: Hát a jobbikra szavazni, hogy ne legyen diktatúra, igazi szellemi bravúr.

babbaba 2014.03.23. 15:59:48

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Vörös kultúra. Csoda, hogy ide juttattátok az országot? Jó, hogy mindenkinek bemutatod, kik is vagytok. Kikre ne szavazzon semmiképpen, ha legalább egy kicsit ember még.

babbaba 2014.03.23. 16:01:31

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Mondod te, hogy azért. De a bonyolultabb dolgok (mint egy többszörösen összetett mondtam, hogy a legegyszerűbbet említsem) megértése nem a te kategóriád. Ne is erőltesd magad! Felesleges.

Ki is mondta, hogy ne legyen diktatúra?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 16:02:30

@babbaba: Én azokkal bánok így, akik nem a mondandómra reagálnak, hanem kreálnak egy általam soha el nem mondott tartalmat és azzal kezdenek el vitázni. Nem jár nekik több.

babbaba 2014.03.23. 16:04:02

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Erre nincs magyarázat. Magyarázkodás ezek szerint van van, de magyarázat nincs.

babbaba 2014.03.23. 16:05:04

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

"hanem kreálnak egy általam soha el nem mondott tartalmat és azzal kezdenek el vitázni"

És ezt éppen te?:))))

Azok után amit nekem írtál?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 16:06:41

@babbaba: Ezzel vádoltad az MSZP-t, hát gondoltam ez nem tetszik bennük neked.

De legalább te nyíltan vállalod, hogy azért választod a jobbikot, mert szimpatizálsz egy diktatúrával. Pontosabban fogalmazva neked nincs problémád a diktatúrával. Majd rájössz, majd ha élsz olyanban, hogy kifejezetten kellemetlen.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 16:09:57

@babbaba: "Erre nincs magyarázat. Magyarázkodás ezek szerint van van, de magyarázat nincs."

Nem igazán érzem helytelennek. A cél az volt, hogy érezze magát kellemetlenül a Birca. Hogy ennek a mellékes hozadéka, hogy kiesik a kezedből a pohár a nagy szörnyülködésben, lényegtelen.

babbaba 2014.03.23. 16:10:24

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Hatvan vagyok lassan, "elvtárs". Megint mellényúltál. Hol is írtam én , hogy szimpatizálok egy (bármilyen) diktatúrával? Megint mást mondatnál velem, mint amit mondtam.

Na megyek is. A magadfajta egyszerű arcoknak nem lenen szabad bonyolultabb vitába keveredni, mert abból csak anyázás lesz. És nem én fogok anyázni.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 16:12:00

@babbaba: Én elsőre elfogadtam, hogy más volt a szándékod. Birca esetében viszont szándékos volt a ferdítés, és utólag is takargatta.

Érezhető a különbség?

Igen vagy nem?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.23. 16:30:28

@babbaba:

Én meg az LMP-re, bár nem is értek velük egyet.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 16:50:43

@maxval a gondolkodó birca: Hát buta az nem vagyok, de valóban bunkón viselkedem veled. De ez ugye annak tudható be, hogy így áraztalak be a jelen helyzetben. Ha nem egy retardált pöcsként fogsz viselkedni legközelebb, más bánásmódban foglak részesíteni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.23. 17:16:17

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Ne mentegetőzz, most már bebuktad ezt a játékot. Új nick fog kelleni neked.

Csekkliszt#10 2014.03.23. 17:26:28

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
"a főméltóságos tenyeres-talpas sudribunkó Kövér Haecsabajusz Laca"
Ez így nem okés! Nem harcsabajusza van, az kétoldalt lefelé konyul!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.23. 17:33:40

@csentecsa: Hagyjál már ezzel a hülyeséggel, jó? Mi az, hogy a jobboldalt ütni lehessen? Szarok én erre a jobb / bal mizériára. Egyik kutya a másik eb. Azt viszont tudom, hogy a törvények átalakításával a jobboldal eleve saját magának kedvez. Ez eleve nem túl korrekt, szóval ne pampogjunk itt.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 18:30:38

@csentecsa: Elég egyszerű. Mert a szavazati jog azokra terjedjen ki, akiket közvetlenül érint. Egy romániai magyar ne akarjon beleszólni az itteni eseményekbe. Ha ide költözik, akkor más a helyzet.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 18:32:42

@maxval a gondolkodó birca: "Ne mentegetőzz, most már bebuktad ezt a játékot. Új nick fog kelleni neked."

???

Miért kellene. Semmi kivetni meg szégyelni valót nem érzek a történtekben. Mi az amiért nevet kellene váltanom?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 18:36:07

@csentecsa: "Mondjuk azért, mert kisebb a gáz, víz, villanyszámlájuk, olcsóbb a Bkv bérletük, amelyek az előző évtizedben 150-200%-kal emelkedtek..."

Na kérlek, a világpiaci ára csökkent a gáznak, áramnak, szénnek. Ekkor nem ügy csökkenteni árat. Kíváncsi leszek, hogyan oldják meg a dolgot, ha megfordul a piaci trend.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 22:21:14

@csentecsa: Most csökkent az importár, most lehet csökkenteni a fogyasztóit. Ha emelkedni fog, akkor majd nem lehet. A Fidesz is emelt, amikor azt dobta ki a gép.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.23. 22:25:36

@csentecsa: "Tehát akkor a Londonban élő magyarok se szavazzanak szerinted?"

Te most adod a hülyét, vagy alaptermészet nálad?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.03.24. 08:53:16

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Sajnos, visszaolvasva a kommentjeidet, egyértelmű, hogy te egy beteg állat vagy. És az, hogy 60-hoz közelítesz, csak megerősít abban, hogy a kor nem érdem, csupán állapot. Neked sem lesz már több eszed...

Ha zavar a külhoni magyarok szavazása, akkor kérlek, legyél konzekvens és keljél ki a hasonló jogokkal rendelkező, Magyarországon élő kettős állampolgárok ellen, hiszen mi alapján döntik el, hogy melyik nemzethez tartozónak vallják magukat igazán. Ha pedig, az a gondolatod támad, hogy "na, ja, de ők itt élnek", akkor gondolkozz el hogy esetleg jogos volt-e csentecsa kérdése: "Tehát akkor a Londonban élő magyarok se szavazzanak szerinted?"...

Amúgy meg nem tudom minek bunkózol itt mindenkivel...Szabad, demokratikus államban élünk, mindenki arra szavaz akire akar. Ne rekessz ki másokat, csak azért mert a Fideszre szavaznak. Ne nézd őket hülyének (főleg a te stílusoddal ne), mert kinevetteted magad.

Bár nem tudom minek osztogatok neked tanácsokat, ha két perc múlva, majd visszavágsz egy jó kis anyázással...

Scriptor. 2014.03.24. 15:23:35

A Fidesz már a választójogi törvény átírásával megkezdte a választási csalások sorozatát, amit azóta is folytat. Mint tudjuk megtrükközte a választási körzeteket, mindenhol gondosan ügyelve, arra, hogy a korábban balra húzó térségeket felszeletelje jobbos régiók felé. Április 6 -án megkoronázza majd művét a levélben érkező határon-túli voksokkal való zsonglőrködésével! Pofátlanul csalnak, és csalni is fognak, miközben még van képük a másik oldal nyilazni! De a fő kérdés mégis az: miért alkalmatlan kormányfőnek Orbán! A válasz: koznaplo.blog.hu/2014/03/24/ki_alkalmas_itt_miniszterelnoknek

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.25. 17:49:49

@jobbdemokrata:

Ha én mondok A-t, akkor megkérdezed, hogy miért mondtam B-t, és utána elemezgeted, hogy a C miért hülyeség.

Ennyire hülye nem lehet senki, úgyhogy egy büdösbogár troll vagy, úgyhogy baszd telibe az anyádat!

Mellesleg a nyitó személyemet érintő következtetéseid is nettó baromságok.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.25. 17:51:45

@csentecsa: Re most belekezdesz ilyen pitiáner hazudozásba, hogy mit írtam, vagy csak segghülye vagy?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.25. 17:55:24

@csentecsa: Mélyedj el benne, ha okoskodni akarsz, hogy az EON milyen szerződéseket kötött a ruszkikkal. Akkor megfogod érteni. Nem lerázlak, mert tényleg tanulságos lesz.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.03.25. 20:26:11

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Itt nem én vagyok az aki hazudozik.. Világosan leírtad hogy ittlakáshoz kötnéd a szavazást.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.03.26. 22:56:47

@a nemzet fogatlan provokátora:
Te tényleg hülye vagy, vagy tényleg egy büdös troll?

Ezt írtam:

"Még ma is tartom, hogy egy külföldi állampolgárnak ne legyen hazánkban szavazati joga. Még akkor sem, ha van neki magyar is. Kivételt képez, egy ide-oda ingázó, eredetileg magyar állampolgár, aki később egy külföldi államét is megszerezte."

Ebből hogy az anyád valagába hámoztad ki, hogy egy Londonban pizzafutárkodó magyar állampolgárnak elvenném a szavazati jogát?

Úgyhogy az anyád lehet, hogy hazudik, hogy mennyi pénzt szopott össze a kocsisoron a kamionosoktól, ha a jelentős hányadát piára költötte, de ez nem jogosít fel téged arra, hogy rám nézve is általánosítsd a családodban tapasztalható igazmondás terén felmerülő hiányosságokat.

Más kérdés?

Amateur-no1. 2014.04.04. 08:16:27

Nem megengedhetö,hogy a baloldal nyerjék, minden Jobbosnak Kötelessêge,hogy eleget tegyen a Haza hivásának.
süti beállítások módosítása